5 ideeën voor het ontwerpen van een woonkamer zonder salontafel

5 ideeën voor het ontwerpen van een woonkamer zonder salontafel


De salontafel is natuurlijk een heel praktisch meubelstuk in het dagelijks leven. Zeker als u gewend bent om voor de tv te eten. Of als u het leuk vindt om uw dierbaren te ontvangen. Sommige ruimtes laten dit echter niet toe. Of sommige mensen wilden deze ontwikkeling gewoon negeren.

We geven u enkele huiskamerideeën zonder salontafel.

Een poef of een kruk in plaats van een salontafel

Wilt u kiezen voor een minimalistisch interieur? Waarom zou u zich druk maken over een salontafel? In dit type woonkamer wordt inderdaad de nadruk gelegd op een kleine meubelkeuze om ruimte vrij te maken en een kamer een indruk van grootsheid te geven.

Installeer dus in plaats van een salontafel een kleine houten kruk of een hoge stoffen poef. Hierdoor kunt u er een paar tijdschriften of uw afstandsbedieningen op kwijt. U kunt uw alledaagse spullen zo netjes opbergen.

Een vloerkleed voor meer warmte

Houd u van bohemien sferen? In dit geval kan een tapijt op de vloer gemakkelijk een salontafel vervangen. Kies in plaats van op basis van uw decoratie voor een kleurrijk en warm tapijt. Desgewenst kunt u de vloerkleden vermenigvuldigen om de gewenste sfeer te creëren.

Ideaal op een parket, u kunt de kleuren combineren om uw interieur een unieke uitstraling te geven. Pas echter op dat u het niet overdrijft. Het idee is om uw woonkamer te harmoniseren zodat alles perfect past.

Zo hebben we woonkamers in pasteltinten zien trouwen met hout voor een opvallend effect.

Een bank voor meer veelzijdigheid

Een andere mogelijkheid: combineer de banken en wijd er een om uw salontafel te vervangen. Het is duidelijk dat u voorzichtig moet zijn met wat u erop aanbrengt. Maar als u een ruimte nodig heeft om verschillende alledaagse voorwerpen op te slaan, wordt deze keuze gewaardeerd om zijn veelzijdigheid.

Het geeft een gevoel van promiscuïteit wanneer u uw dierbaren ontvangt. En iedereen zal zeker een stoel kunnen vinden zonder te worden geblokkeerd door een salontafel die in het midden van de kamer is geplaatst.

Hoewel het nodig is om een bepaald budget en voldoende ruimte te hebben, wordt een ottomanebank als salontafel steeds populairder.

Een bankje voor een vintage stijl

Is een krukje of een poef niet genoeg voor u? In dit geval kan een bank een goedkope salontafel zijn. Niets beters dan een mooie bank met een vintage design om uw kamer een totaal andere uitstraling te geven. Het voordeel is dat u genoeg ruimte hebt om verschillende items op te bergen zonder een grote salontafel aan te schaffen.

Een woonkamer zonder salontafel

Soms vragen sommige woonkamers gewoon niet om een salontafel. Dit is bijvoorbeeld het geval bij woonkamers die uitkijken op het raam of bij woonkamers die simpelweg niet genoeg ruimte hebben. In dit geval kunt u niets neerzetten of gewoon een mooie mand in de buurt zetten.

En als u echt om uw salontafel geeft, weet dan dat we een ruime keuze aan referenties bieden, gaande van een Scandinavische salontafel tot een design salontafel.