De verschillende soorten design stoelen (trends voor 2020)

De verschillende soorten design stoelen (trends voor 2020)


Er zijn veel modellen stoelen en 2020 zet al zijn trends! Stoelen worden over het algemeen ingedeeld op basis van verschillende criteria: hun comfort, hun ontwerp en hun prijs. We kunnen ze kiezen op basis van deze, of liever puur subjectieve criteria, door rekening te houden met uw smaak en uw verlangens.

In beide gevallen zijn er een paar belangrijke punten waar u op moet letten voordat u tot aankoop overgaat. Ontdek in dit artikel de vlaggenschipstoelen van 2020 . Laat u daarom inspireren door onze korte gids om u te helpen bij het kiezen van de stoel die het beste bij uw interieur past.

Designstoel n ° 1: De medaillonstoel

Zonder twijfel wordt de medaillonstoel beschouwd als een "must have" in huis. Een moderne stoel die rondingen van grote elegantie combineert met kwaliteitscomfort. Met zijn vrij klassieke uitstraling heeft deze ultrachique stoel het voordeel dat hij een super robuuste structuur heeft.

Het heeft een gewatteerde ovale achterkant (of niet) om een zekere ongelijkheid te creëren en meer moderniteit te brengen. Ook daar zijn er verschillende modellen, zo kunnen we bijvoorbeeld de beroemde medaillonstoel in Plexi noemen, die we ook wel de “Louis XVI-stijl stoel” noemen.

Ontworpen in hout, fluweel of linnen, zijn de medaillonstoelen verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder wit, rood, roze en beige. Ze zijn zowel ideaal voor aanpassing aan een klassieke kantoorsfeer als voor een rustieke sfeer in de woonkamer of de tuin. Door een goede ondersteuning en comfort te combineren, zal deze stoel nog heel lang op de hoogte blijven van trends.

Design stoel n ° 2: De formica stoel

Een echte retro keukenstoel, de formica stoel is terug van kracht begin 2020. Een emblematische Franse stoel van de Trente Glorieuses, hij vond plaats in de meeste keukens vanaf de jaren dertig en zelfs tot de jaren zestig. Formica, een materiaal uitgevonden door de Amerikanen in 1912, is met name samengesteld uit kunststofhars en een laagje melamine. Het werd voor het eerst gebruikt als thermische isolator voordat het onze keukenstoelen kwam bedekken.

Deze vintage stoel heeft aanzienlijke voordelen op het gebied van bruikbaarheid, weerstand en robuustheid en is bovendien erg goedkoop. Het is heel gemakkelijk te onderhouden en is verkrijgbaar in meerdere kleuren: geel, rood, blauw, wit, zwart ...

Designstoel n ° 3: De roestvrijstalen stoel

Roestvrijstalen keukenstoelen zijn uw bondgenoten om u een modern, trendy en design interieur te bieden. Geeft een echte facelift dankzij een eigentijds effect verkregen met de design stoelen in roestvrij staal. Ze zijn net zo comfortabel en praktisch als robuust en gemakkelijk te onderhouden. Ze halen hun kracht uit hun fabricagemateriaal, veel resistenter dan bijvoorbeeld hout.

Deze stoel is verkrijgbaar in een breed scala aan keuzes en kleuren en biedt verschillende gebruiksmogelijkheden. Een echt eigentijds stuk dat zichzelf respecteert, de roestvrijstalen stoel past net zo goed in een keuken als in een bistro, naast het aannemen van bijzonder moderne kleuren. Inderdaad, metaal-, goud-, zilver- en zelfs roségoudtinten staan in de schijnwerpers.

Designstoel nr. 4: De DSW-stoel

Als een perfect groot designicoon is de DSW-stoel al generaties lang onverslaanbaar! De verrassende vorm van de meest originele stoel werd in 1950 ontworpen door het legendarische duo Charles en Ray Eames. Zelfs vandaag de dag wekt het nog steeds de bewondering van vintage-enthousiastelingen. Omdat u weet hoe u een revolutie teweeg kunt brengen in de wereld van de designstoel, wordt de DSW-stoel als een middelpunt in uw interieur geplaatst. Samengesteld uit polyesterhars, gecombineerd met glasvezel, is de verbazingwekkende schaal van deze legendarische stoel uit één stuk gemaakt. Het is ook aangepast aan de menselijke anatomie en biedt veel zitcomfort.

Ons advies: plaats een DSW-stoel aan elk uiteinde van de tafel en voeg vervolgens andere stoelenmodellen toe voor een niet-overeenkomend effect van de meest gewilde en merkbare om uw eetkamer op te fleuren! Hij kan ook worden geïnstalleerd bij de ingang, in een slaapkamer of als bureaustoel.

Designstoel nr. 5: De bistrostoel

Een stoel die oorspronkelijk voor restaurants was ontworpen, vindt u nu in ons interieur! En niet voor niets combineert de bistrostoel zowel design als eenvoud. De rondingen geven het inderdaad een zeldzame elegantie, terwijl het materiaal het kracht en gebruiksgemak geeft. Bovendien kan de bistrostoel eenvoudig worden gemonteerd en gedemonteerd om zijn verplaatsingen en transport te vergemakkelijken.

De bistrostoel wordt in miljoenen exemplaren verkocht, een succes dat getuigt van zijn bruikbaarheid en zijn design gaat overal heen. Vooral populair bij vintage-enthousiastelingen, weet deze stoel zich aan te passen aan alle interieurontwerpen om een gewilde bistro of industriële sfeer te creëren.

Designstoel nr. 6: Gewatteerde en gecapitonneerde stoelen

Gewatteerde en gestoffeerde stoelen hebben hun plaats tussen de trends van 2020. Een elegant en verfijnd ontwerp, een comfortabele zitting met hoogwaardige materialen, deze stoel heeft het allemaal!

Beschouwd als de modernste serie op de markt, combineert de elegante gewatteerde en gecapitonneerde stoel comfort en kwaliteit op de best mogelijke manier. Het past zich net zo goed aan de klassieke sfeer van uw kantoor als aan de verfijnde elegantie van uw eetkamer . Kortom, deze ultramoderne stoelen volgen uw wensen.

Het gestoffeerde stoelmodel met Chesterfield-effect is geïnspireerd op een Brits ontwerp. Het biedt een breed kleurenpalet, waaronder rood en roze om uw interieur op te fleuren, maar ook grijs, zwart, blauw, bordeauxrood om een Franse, Scandinavische of zelfs Britse stijl te vormen.

Tenslotte, aarzel niet om elk van de modellen rond uw eettafel niet te matchen, dit kan de uiteindelijke weergave alleen maar verbeteren.