Hoe creëert u een Scandinavische decoratie in uw woonkamer?

Hoe creëert u een Scandinavische decoratie in uw woonkamer?


Een woonkamer is een plek die tegelijkertijd warm, uitnodigend en praktisch moet zijn. Het is inderdaad in deze kamer dat we ons ontspannen, dat we onze gasten verwelkomen en soms zelfs werken (vooral met de opkomst van telewerken).

Het is daarom noodzakelijk om na te denken over de stijl en de lay-out. Hierdoor wordt een woonkamer in Scandinavische stijl steeds populairder.

Scandinavische decoratie: wat is het precies?

Zoals de naam al doet vermoeden, verscheen de Scandinavische stijl in de Scandinavische landen. Hoewel het na de Tweede Wereldoorlog in Frankrijk begon op te duiken, explodeerde het pas vanaf de jaren vijftig. Het is in feite vanaf deze periode dat we meubels begonnen te importeren uit Denemarken, Zweden en Finland en dat we verliefd werden op dit specifieke ontwerp, waarbij we de voorkeur gaven aan de eenvoud en cocooning.

Kortom, de Scandinavische stijl is een ontwerp dat gebruik maakt van zachte, heldere kleuren (voornamelijk wit of pastel), die de voorkeur geeft aan hout als het belangrijkste materiaal en die een strakke en praktische uitstraling claimt.

De sleutels tot uw Scandinavische woonkamerinrichting

Nu we de basis van Scandinavische stijl hebben gezien, laten we eens kijken hoe we deze in uw woonkamer kunnen laten zien.

Kies vooral de juiste meubels. Geef de voorkeur aan ronde vormen en zachte kleuren. Vermijd de leren bank en geef de voorkeur aan een stoffen bank met houten poten. Uw salontafel moet ook van massief hout zijn gemaakt. U kunt uiteraard kiezen voor een glazen blad, zolang deze maar helder is.

Geef in ieder geval de voorkeur aan moderne en verfijnde vormen. Idem voor ander meubilair (tv-meubel, dressoir, etc.). Aarzel niet om vintage houten meubelen toe te voegen om iets extra's toe te voegen.

Op de vloer is het lichthouten parket een essentiële bedekking. Als u wilt, kunt u een lichtgekleurd wollen vloerkleed toevoegen.

De muren mogen daarentegen geen licht bevatten. Om ervoor te zorgen dat uw Scandinavische woonkamer licht is, kiest u voor witte of pastelkleurige verf. Let op: tegenwoordig is de trend om slechts één muur te schilderen of een muurbekleding toe te voegen (bijvoorbeeld baksteen of hout). Met wandlampen in dezelfde stijl creëert u een unieke sfeer die past bij uw Scandinavische stijl.

Ten slotte is de wollen plaid qua accessoires de beste bondgenoot van de Scandinavische stijl. Om nog maar te zwijgen van enkele kussens en gordijnen die transparantie bevorderen.

Om een precies idee te krijgen van de Scandinavische woonkamerinrichting, zijn sociale netwerken uw beste bondgenoten.