Hoe verwijdert u een aureool van een stoffen zitbank?

Hoe verwijdert u een aureool van een stoffen zitbank?


Gemorste thee of koffie, saus, sporen achtergelaten door kinderen ... lelijke halo's komen vaak voor op een bank, of het nu gaat om stof, leer of fluweel. Om uw stoffen zitbank zo lang mogelijk als nieuw te houden, volgen hier enkele praktische tips voor het verwijderen van halo's, ongeacht hun oorsprong.

Een oplossing die aan alle halo's kan worden aangepast

Een van de oplossingen om halo's op een stoffen bank effectief te verwijderen, vinden we schoonmaken met zuiveringszout: wrijf de vlek in met een schone doek gedrenkt in heet water met twee eetlepels zuiveringszout.

Als de halo nog steeds aanwezig is nadat de stof is opgedroogd, kunt u proberen de vlek voorzichtig te deppen met een doek die is geïmpregneerd met alcohol 70 ° of, voor oudere vlekken, kan waterstofperoxide ook zeer effectief zijn.

Een halo door een vetvlek

Voor halo's veroorzaakt door olie- of sausvlekken kunt u bijvoorbeeld bestrooien met talkpoeder, bloem of Terre de Sommières. Probeer dit zo snel mogelijk te doen zodra de vlek verschijnt.

Nog een effectieve oplossing: leg vellen absorberend papier op en strijk er een heet strijkijzer overheen. Dit zou moeten helpen om het vet te drinken.

Thee, koffie en andere halo's

Voor thee- of koffievlekken, niets zoals glycerine: haal een doek die is bevochtigd met heet water waaraan warme glycerine is toegevoegd. U kunt ook Marseillezeep gebruiken, direct op de vlek of een mengsel van water en azijn, voor het spoelen.

Waterstofperoxide en alcohol op 70 ° zijn beide zeer goede bondgenoten om inktvlekken, fruit en groenten of alcohol te verwijderen.