Hoe verandert u een bed in een bank?

Hoe verandert u een bed in een bank?


Is uw kind volwassen geworden en heeft u zijn eenpersoonsbed vervangen door een tweepersoonsbed? Wilt u dat extra beddengoed niet weggooien, maar weet u niet zeker hoe u het opnieuw moet gebruiken? Heel trendy, de banken zijn perfect om een eenpersoonsbed nieuw leven in te blazen. Ze hebben ook het voordeel dat ze een extra bed bieden voor een passerende gast. Hier zijn drie tips om uw bed in een bank te veranderen.

Vallen voor kussens in alle maten

Het is de goedkoopste en gemakkelijkste oplossing voor niet-doe-het-zelvers. Om een bed in een bank te veranderen, moet u de ontbrekende rugleuning maken om al het nodige comfort te hebben. Als u van plan bent uw eenpersoonsbed langs een muur te plaatsen, zijn kussens een geweldige manier om een comfortabele en esthetische rugleuning te creëren.

Beknibbel niet op de hoeveelheid, en aarzel niet om de maten en vormen te variëren: grote of kleine kussens, vierkanten, rechthoeken, rond of slank, speel op de laagjes voor een zachte en elegante zitting. Varieer ook de kleuren en patronen van de omslagen.

Voeg een houten zitje toe aan uw bed

Voor een comfortabele en stevige rugleuning gaat er niets boven een houten structuur waar u schuim en stof aan toevoegt.

U hoeft niet erg goed te zijn in doe-het-zelf, de realisatie is vrij eenvoudig. Meet eerst de lengte van uw bed en koop een triplexplaat die een paar centimeter korter is. Koop ook een schuimroller voor de garnering.

Boor vervolgens het hout aan de achterkant van het bedframe, nog steeds in de lengte, en schroef het triplex erin. Gebruik houtlijm om het schuim aan de voorkant van het houten paneel te bevestigen en bedek ook ongeveer een derde van het achteroppervlak. Gebruik een tang om het schuim stevig op zijn plaats te houden.

Koop een stof, knip deze in twee stukken: het ene deel bedekt de zitting van uw bed / bank, het andere deel de rugleuning. Gebruik een nietmachine om de stof aan het triplex te bevestigen. Bedek het zitje gewoon zoals u zou doen met een sprei.

Maak een frame met oude deuren

Verrassender maar zeer esthetisch, het is mogelijk om armleuningen en een rugleuning te creëren met behulp van oude deuren. U hoeft ze alleen maar op de juiste maat te snijden en aan elkaar te spijkeren. Mooie oude deuren vind u gemakkelijk op internet, op rommelmarkten of garageverkopen.

Daarna is het aan u om ze te herstellen door ze te schuren en te schilderen in de kleur van uw keuze. Voeg wat kussens toe en hier wordt uw bed omgetoverd tot een originele en unieke bank!