Hoe kiest u een goede consoletafel?

Hoe kiest u een goede consoletafel?


 

"Hoe kiest u een goede consoletafel?​

De consoletafel wordt klassiek geïnstalleerd bij de ingang van een huis. Deze meubels, die we erg mooi vinden, dienen als ondersteuning voor diverse decoratieve accessoires, bijvoorbeeld fotolijsten, lampen, kandelaars of andere objecten die we nodig hebben als we weggaan of thuiskomen (sleutel, smartphone etc). Bent u een beginner en weet u niet hoe u een goede consoletafel moet kiezen? In dit artikel geven we alle informatie die u over het onderwerp moet weten.

Tips voor het kiezen van uw consoletafel

De consoletafel wordt nooit willekeurig gekozen. Voordat u een aankoop doet, moet u de functies en gebruiksfrequentie van de tafel bepalen. Als het strikt decoratief is, moet de stijl van de tafel in harmonie zijn met de sfeer van de kamer en vooral met de kleur van de muur waartegen hij leunt.

U moet ook uw meubelstijl inventariseren. Zorg ervoor dat de stijl van de consoletafel overeenkomt met de rest van het meubilair. Weet dat een consoletafel in barokstijl nooit zal passen bij een moderne designbank in felle kleuren, tenzij u van de niet-passende sfeer houdt. U moet ook de lijnen en rondingen van uw meubels controleren. Heeft u massieve of dunne meubels in uw interieur? Wat zijn de belangrijkste materialen? Als de consoletafel in harmonie is met de andere meubels, verspreidt de balans zich op natuurlijke wijze in uw huis.

Kleuren en texturen kunnen echter verschillen. Als uw bank en fauteuils in een matte kleur zijn, kies dan voor een consoletafel met een zeer glanzende kleur. Omgekeerd, als het woonkamermeubilair in een schitterende toon is, is een matte consoletafel vereist. Het doel is om met contrasten te spelen.

Kies het juiste ontwerp

Esthetiek is een aspect dat niet mag worden onderschat. Op internet staan enkele duizenden consoletafels tot uw beschikking, maar om een winnende aankoop te garanderen, moet u op uw instincten vertrouwen. De meest trendy consoletafels zijn niet per se degene die in uw interieur passen.

De meubels die speciale aandacht van gebruikers genieten, zijn die met extra opslagruimte voor boeken of andere decoratieve snuisterijen. Vindt u de consoletafel met plank te groot, dan kunt u kiezen voor een eenvoudig model zonder kunstgrepen. Rechthoekige of vierkante massief houten consoletafels passen perfect in krappe ruimtes zoals gangen of entrees. Voeg een spiegel toe boven of naast de console om dit meubel nog gezelliger te maken.

Als u een voorliefde hebt voor vintage stijl, moeten consoletafels van ruw hout aan uw verwachtingen voldoen. Kies voor consoletafels met lades en lange, dunne poten. Aan de andere kant, als u van designtafels houdt, kies dan voor sobere modellen die met finesse zijn gemaakt.