Hoe kiest u een opklapbare salontafel?

Hoe kiest u een opklapbare salontafel?


Woont u in een klein appartement en heeft u niet genoeg ruimte om zowel een salontafel als een hoge tafel te plaatsen? De opklapbare salontafel is voor u gemaakt. Praktisch en functioneel, maar ook esthetisch. Hier zijn enkele criteria's om het goed te kiezen.

Wat zijn de voordelen van een opklapbare salontafel?

Als de salontafel perfect is voor een tv-blad of om thee te drinken tijdens het lezen van een goed boek, moet worden erkend dat het niet erg comfortabel is voor een goede maaltijd. Als u gasten hebt, is het moeilijk om iedereen te vragen om op de grond te gaan zitten!

De opklapbare salontafel is de ideale optie voor kleine ruimtes. U versteld het binnen enkele seconden omhoog om zo comfortabel te kunnen dineren, met de juiste hoogte.

Wat zijn de criteria's om rekening mee te houden bij het kiezen van de juiste opklapbare salontafel?

Tegenwoordig zijn er een groot aantal modellen "up and down" salontafels. U moet degene kiezen die het beste bij u past.

Kies het platformhefsysteem

Er zijn verschillende hijssystemen. Op sommige salontafels wordt alleen het blad, of een deel van het blad, verhoogd. Dit is het geval bij de Milou opklapbare salontafel , waarvan slechts een deel van het blad kan worden verhoogd, zodat u comfortabel voor de televisie kunt dineren.

Nog een voordeel van deze salontafels met een opklapbaar blad: ze hebben opberglades, een belangrijk detail als u in een kleine ruimte woont! Het blad wordt verhoogd dankzij een systeem van scharnierende armen.

Andere modellen, zoals de Duke opklapbare salontafel , zijn voorzien van een kruisbodemsysteem. In dit geval hebben de poten glijders of lagers om gemakkelijk te verschuiven wanneer de tafel wordt opgetild. De tafel wordt verhoogd dankzij een gasveermechanisme.

Kies een opklapbare salontafel die bij uw interieur past

Er zijn veel materialen en afwerkingen. Het is aan u om degene te kiezen die het beste bij uw interieurdecoratie past.

U kunt kiezen voor een verhoogde houten salontafel, een glazen salontafel of zelfs verschillende afwerkingen: marmereffect voor klassieke interieurs, betoneffect voor industrieel decor of zelfs gelakte afwerking voor eigentijdse interieurs.

Met of zonder uitbreidingen?

Sommige "up and down" salontafels, zoals de Carrera grijs gelakte opklapbare salontafel, hebben verlengstukken die plaats bieden aan maximaal acht couverts. Een ideale oplossing om uw ruimte te optimaliseren en uw gasten in goede omstandigheden te ontvangen!

Met of zonder opslag?

Sommige modellen bevatten lades of opbergruimtes, zoals de Milou liftbare salontafel. Een belangrijk voordeel voor een meubelstuk dat in eerste instantie is ontworpen om ruimte te besparen.

Met een opklapbare salontafel profiteert u van de voordelen van een comfortabele eettafel die plaats biedt aan maximaal acht personen als u kiest met een verlenging, terwijl u de rest van de tijd de ruimte behoudt die nodig is voor een goede circulatie in uw huis!