Hoe transformeert u een tv-meubel?

Hoe transformeert u een tv-meubel?


Wilt u uw inrichting veranderen? maar wilt u niet al uw meubels kopen? Waarom zou u niet beginnen met maatwerk en uw meubels zelf een make-over geven? Hier zijn enkele technieken en ideeën om uw tv-meubel tegen lagere kosten te transformeren!

Stap 1: strip en schuur uw tv-meubel

Als uw meubelen lang meegaan, kunt u ze in een paar uur werk een tweede leven geven, mits u de juiste technieken kent.

Begin met het strippen en schuren van uw meubelen zodat ze hun ruwe staat terugkrijgen. Als uw meubels geverfd zijn, moet u eerst een stripper gebruiken die speciaal voor dit gebruik is ontworpen. Laat zitten en drogen, gebruik dan grof schuurpapier of een elektrische schuurmachine.

Als uw tv-meubel lades heeft, vergeet dan niet deze te strippen en te schuren.

Stap 2: vul de gaten en inkepingen

Nadat uw meubels zijn gestript en geschuurd, moet u de gaten en inkepingen opvullen die in de loop van de tijd en door een botsing zijn ontstaan.

Voor kleine scheurtjes en stoten wordt aangeraden om houtvuller te gebruiken. Kies hem in een kleur die lijkt op die van het hout van uw tv-meubel. Breng het royaal aan en verdeel het vervolgens met een spatel. Na droging kunt u de resten verwijderen met fijn schuurpapier.

Gebruik speciale houtmastiek voor grotere gaten of ontbrekende stukken hout. Kies, net als bij houtvuller, een mastiekkleur die de natuurlijke kleur van uw meubels benadert. Meng volgens de aanwijzingen op de verpakking, breng vervolgens royaal aan en egaliseer met een spatel. Als de stopverf droog is, schuur dan met fijn schuurpapier.

Stap 3: breng nieuwe verf en / of lak aan op uw tv-meubel

Nadat uw tv-meubel is gestript, geschuurd en de gaten en inkepingen zijn opgevuld, kunt u gaan schilderen en / of lakken.

Voor een perfecte weergave zijn hier twee regels die u moet volgen:

  • Breng altijd twee lagen aan, of het nu gaat om verf of vernis.
  • Denk eraan om het hout te versnipperen: het is een kwestie van het hout heel licht schuren met een fijnkorrelig schuurpapier, na de eerste verflaag. Het doel is om de kleine belletjes die zich in dit stadium vormen te elimineren en een tweede toepassing met een perfecte weergave mogelijk te maken.

Enkele make-overideeën voor uw tv-meubel

Laat uw fantasie de vrije loop en blijf in harmonie met uw interieurdecoratie. U kunt :

  • Verf de onderkant van uw meubel in een andere kleur;
  • Creëer een grafisch resultaat door voor het schilderen zelfklevende strips in verschillende richtingen aan te brengen, strips die u na het aanbrengen van de verf verwijdert;
  • Verf de poten in een andere kleur;
  • Gebruik een leisteenverf voor een originele decoratie;
  • Laat een deel van het meubilair onbewerkt en schilder sommige delen opnieuw met opvallende kleuren.

Veel plezier, durf, laat uw creativiteit spreken!