Hoe herken u een echte Chesterfield bank?

Hoe herken u een echte Chesterfield bank?


Hoe ziet de Chesterfield bank eruit?

De Chesterfield bank is direct herkenbaar aan zijn vorm. Op het eerste gezicht heeft het de stijl van een aristocratisch meubelstuk met opgerolde armleuningen die zich op hetzelfde niveau als de rugleuning bevinden. Door deze hoge en gebogen look weerspiegelt het de meubelmodellen van de Britse monarchie. Luxe en comfort zijn aanwezig in elk aspect van deze bank.

De afwerking van een Chesterfield bank is origineel. De rijen zijn voorzien van noppen voor optimale fixatie en duurzaamheid. De rugleuning is versierd met knopen die zo zijn bevestigd dat de bekleding naar de binnenkant van de kast gaat. Het is vooral deze knoop die hem zijn mooie vintage en retro uitstraling geeft.

De kast staat rechtop dankzij zijn poten van massief hout. Dit solide fundament heeft tot op de dag van vandaag zijn onsterfelijkheid verdiend. De zitting is vrij laag, maar het comfort is verzekerd dankzij de vulling die hem vaak een min of meer ronde uitstraling geeft. Kortom, de Chesterfield bank is een echt kunstwerk.



Hoe herkent u een echte Chesterfield-bank van een namaakbank?

Omdat het een meubelstuk is dat zeer begeerd is door veel liefhebbers van interieurontwerp, vooral vintage decorateurs, worden er veel nagemaakte Chesterfield-banken te koop aangeboden op de markt. Deze voorwendselen worden vrij goed gereproduceerd en het is niet ongebruikelijk om ze te verwarren met de echte banken van het Engelse aristocratische tijdperk.

Met enkele tips kunt u de vervalsingen van echte banken herkennen. Het eerste dat u moet doen, is de poten van het meubel inspecteren. De Chesterfield-bank, erkend om zijn sterkte, moet een massief houten onderstel hebben. Zo niet, dan is het een vervalsing.

Na inspectie van de ondergronden dient de coating gecontroleerd te worden. Bij een echte Chesterfield bank moet de bekleding bestaan uit dik, fijn aangebracht rundleer. Nepbanken zijn vaak bedekt met gesimuleerd leer. De authentieke bank bestaat uit een vulling die met knopen is vastgenageld op zeer centrale verankeringspunten. Dit is niet het geval met de neppe versie. Vaak heeft de echte Chesterfield-bank een vulling van polyurethaanschuim, wat zorgt voor het comfort van de zitting en rugleuning.