Hoe kies u de stijl van uw hoofdeinde?

Hoe kies u de stijl van uw hoofdeinde?


Sommige mensen kunnen niet zonder een hoofdeinde. We mogen niet ontkennen dat dit element een zeker cachet aan uw ruimte geeft. Als u maar de juiste kiest, natuurlijk.

 

Ontdek onze tips om ervoor te zorgen dat het niet fout gaat bij het kiezen van uw hoofdbord.

 

Het aspect allereerst

Als we het over stijl hebben, moeten we het natuurlijk hebben over het algemene ontwerp van uw hoofdeinde. Dit betreft zowel het uiterlijk als de kleur, het materiaal en de afmetingen.

Tegenwoordig zijn er 4 hoofdfamilies: het design hoofdeinde, het moderne hoofdeinde, het exotische hoofdeinde en het vintage hoofdeinde. Elk reageert op specifieke codes. Zo kan het vintage hoofdeinde barok zijn, terwijl het gepersonaliseerde hoofdeinde meer in de moderne categorie wordt geplaatst. Zonder te vergeten het Scandinavische hoofdeinde dat door zijn minimalistische aspect en het gebruik van hout nogal design is.

Naast de algemene uitstraling is het belangrijk om aandacht te hebben voor de tint van uw decoratief element. Als u in de klassieker wilt blijven, ga dan voor wit of zwart. Dat gezegd te hebben, is het mogelijk om uzelf te verwennen door een kleurrijk hoofdeinde in uw binnenruimte te integreren. Als het maar goed past bij de kleur van uw muur.

Wat betreft de afmetingen, om af te werken, weet dat er standaard afmetingen zijn en grotere afmetingen (of XXL). Hier draait het allemaal om smaak. De maat van uw hoofdeinde moet natuurlijk wel overeenkomen met de maat van uw bed. Kiest u voor een groot hoofdbord, let er dan op dat dit niet om het nachtkastje (s) heen zit en niet langer is dan de lengte van het bed. Anders blijf u klassiek door een hoofdeinde te kiezen met de breedte van uw bed.

De kenmerken van uw hoofdeinde

Nadat u geïnteresseerd bent in de esthetiek, kunt u zich afvragen wat de praktische kant van uw hoofdeinde is. Wist u trouwens dat er een hoofdeinde wordt geplaatst om te voorkomen dat u aan de koude muur blijft plakken?

Overweeg eerst de verschillende beschikbare materialen. Het kan kunstleer, fluweel, stof of hout zijn. Uiteraard moet de coating zich aanpassen aan de vormgeving van uw kamer en aan uw wensen. Zonder het onderhoud te vergeten. Bovendien is het ook het moment om interesse te tonen in de afwerkingen die klassiek of gewatteerd kunnen zijn.

Wist u tenslotte dat het mogelijk is om te kiezen voor een hoofdbord met opbergruimte? Het is ook het favoriete element als u een kleine ruimte hebt. U profiteert zo van zowel een decoratief element als een praktische indeling.

Hoe dan ook, als u op zoek bent naar een elegant en eenvoudig te monteren hoofdbord, bent u bij ons aan het juiste adres!