Hoe maakt u een fluwelen bank schoon?

Hoe maakt u een fluwelen bank schoon?


Halo van koffie of toast van kinderbrood dat aan de verkeerde kant is gevallen ... Uw fluwelen bank heeft nu een lelijke vlek waar u graag vanaf wilt. Geen zorgen, het schoonmaken van een fluwelen bank is niet zo moeilijk als het lijkt en we zijn er om u te ondersteunen met al het advies die u nodig heeft. Wees echter voorzichtig met de methode van elk type fluweel.

 

Een fluwelen bank schoonmaken: wat u niet moet doen

Om rampen te voorkomen, mag u uw fluwelen bank nooit met stoom reinigen, aangezien dit de binnenbekleding van uw stoel kan beschadigen. Test producten die in winkels worden verkocht systematisch op een klein oppervlak voordat u uw bank volledig schoonmaakt, bijvoorbeeld op de zoom die verborgen blijft.

De beste methoden om uw fluwelen bank schoon te maken

Een van de meest effectieve en natuurlijke technieken voor het reinigen van een katoenen veloursbank is het mengsel van zeepwater en witte azijn. Pas op dat u uw schone doek niet te veel doorweekt tijdens het schoonmaken. Spoel af met een washandje en droog af met een badstof handdoek.

De aarde van Sommières, met zijn grote absorptievermogen, zal zeer effectief zijn voor sofa's van zijdefluweel, die niet kunnen worden schoongemaakt met water. Sommières-aarde wordt door massage aangebracht (draag altijd handschoenen bij het gebruik). Laat het minstens 5 uur inwerken, of idealiter een nacht voordat u gaat stofzuigen.

Maak uw fluwelen bank elke dag schoon

Gebruik ten koste van alles geen water op uw velours bank. Geef de voorkeur aan een textielborstel of een stofzuiger, die haren en stof verwijdert zonder de stof te beschadigen. Op kleine vlekken die geen grote schoonmaak hoeven, kunt u talkpoeder gebruiken. Strooi een kleine hoeveelheid op de vlek, laat een nacht staan en stofzuig de volgende ochtend.