Hoe maakt u een Scandinavische stoel?

Hoe maakt u een Scandinavische stoel?


Houdt u van Scandinavisch interieurdesign en wilt u leren hoe u zelf verschillende elementen kunt maken? In dit geval gaan we kijken hoe we met gemak een stoel in Scandinavische stijl kunnen ontwerpen.

Behalve dat u trots bent op het resultaat, krijgt u een goedkope Scandinavische stoel.

 

Voorbereidende stap: verzamel de elementen die nodig zijn voor de constructie van uw stoel

Allereerst moet u zowel het gereedschap als de elementen verzamelen die zullen worden gebruikt om uw stoel te bouwen.

U hebt dus een plank nodig van het soort hout die u wilt. Kies er een die groot genoeg is om de poten en latten uit te snijden. En koop een kant-en-klare stoelschaal voor een witte Scandinavische stoel of een zwarte Scandinavische stoel.

Om nog maar te zwijgen van een decoupeerzaag, een cirkelzaag, een boormachine, een schroevendraaier, een schuurmachine en schroeven.

 

Stap 1: Elementen snijden

Pak uw houten plaatje om de poten en latten uit te snijden. Een klein advies: u kunt desgewenst karton gebruiken om een voorgrond van de uitsnijdingen te tekenen. U kunt ze vervolgens overbrengen naar het bord.

Dan is het tijd om alles uit te snijden met de puzzel.

Op dit punt moet ervoor worden gezorgd dat de poten groot genoeg zijn om het gewicht van een menselijk lichaam te dragen. Aarzel niet om 8 poten van dezelfde maat te knippen die u twee aan twee plakt om ze te splitsen en 4 grote poten te krijgen. De lamellen versterken de structuur.

Gebruik ten slotte de cirkelzaag om voorzichtig het onderste deel van de poten (degene die in contact staat met de grond) uit te snijden en alles te schuren.

 

Stap 2: montage

Om uw stoel te kunnen monteren, boor uw stukken hout op bepaalde strategische plaatsen die zullen worden gebruikt om uw schroeven op te nemen (plan voor schroeven die groot genoeg zijn van minimaal 50 mm).

Hier wordt de montage met de latten uitgevoerd volgens de uitstraling die u aan uw stoel wilt geven.

Plaats tenslotte uw zitschaal en bevestig de latten en de voeten erop.

 

Stap 3: afwerking

Op dit punt van ontwerp is uw stoel klaar. Aarzel echter niet om het te testen. Dit om de stevigheid van het geheel te kunnen controleren.

Dan raden we u aan om vlekken op de poten aan te brengen (met schuren tussen elke laag) om een klein mooi effect te geven.

En daar gaat u! U heeft zojuist uw eerste Scandinavische stoel gemaakt. Als u wilt, kunt u het experiment opnieuw proberen om 4 stoelen voor uw salontafel te maken.

Of begin met het ontwerpen van een nieuwe, originelere stoel. Op internet vind u namelijk gemakkelijk veel plannen voor Scandinavische stoelen. Dit maakt het gemakkelijk voor u om het model te vinden die u nodig heeft.