Hoe een tv-meubel verbeteren?

Hoe een tv-meubel verbeteren?


Heeft u de bank veranderd en staat uw tv-meubel nu te laag om comfortabel te kunnen kijken? Er zijn gelukkig passende oplossingen hiervoor.

Tv-standaardsokkels of hefvoeten: hoe kiest u ze?

Om de juiste meubelverhogingsvoeten of sokkels te kiezen, moet u rekening houden met verschillende criteria's:

  • De weerstand van de stoelverhogers: ze moeten inderdaad gemakkelijk de belasting van uw meubelen kunnen dragen en van wat erop wordt geplaatst, in dit geval uw televisie. Ze zijn over het algemeen ontworpen om, afhankelijk van het model, een gewicht van 200 tot 700 kg te dragen (verdeeld over vier noppen). Kies voor een tv-standaard met stoelverhogers van gemiddelde sterkte.
  • De hoogte van de verhoger: dit is het aantal centimeters dat uw tv-meubel met de hefvoeten of noppen in hoogte zal winnen. Sommige pootjes zijn in hoogte verstelbaar: kies deze optie, dit geeft u meer flexibiliteit qua indeling.
  • De breedte van de poten van de te verhogen kast: u moet de afmetingen van de poten van uw tv-meubel kennen, zodat ze zonder problemen in elkaar kunnen passen of op de steunpoten kunnen rusten.

Verhogingsvoeten: welk model kiest u voor uw tv-meubel?

Er is een grote verscheidenheid aan vormen, materialen en afwerkingen voor verhogingsvoeten. Overweeg ze aan te passen aan de stijl van uw tv-meubel.

U vindt er dus houten of ijzeren pootjes, maar ook stevige kunststof sokkels.

Metalen poten zijn vooral aan te raden als uw tv-meubel een industriële stijl heeft, zoals het Panara tv-meubel in licht eiken .

Er zijn vierkante verhogingsvoeten, haarspeld voor een licht en strak design, of zelfs op wieltjes, heel praktisch om uw tv-meubel gemakkelijk te verplaatsen.

Wat is de ideale hoogte voor een tv-standaard?

Niets is zo vervelend als omhoog of omlaag moeten kijken om een film op uw tv-scherm te bekijken. U moet dus kiezen uw TV-meubel in overeenstemming met de hoogte van uw zetels te behouden, er zijn verschillende criteria's hiervoor die u kunt raadplegen hier .

De ideale hoogte voor een tv-meubel is tussen de 95 en 100 centimeter vanaf de vloer. U dient rekening te houden met de hoogte van uw stoelen en de grootte van uw beeldscherm.

Voor optimaal kijkcomfort moet uw blik zich ongeveer halverwege het scherm bevinden wanneer u zit.

Let op: er zijn televisies met in hoogte verstelbare voetjes, een goed alternatief als u geen perfect passende tv-kast hebt gevonden.