Hoe repareert u een omvormbare bank?

Hoe repareert u een omvormbare bank?


Heeft uw slaapbank betere dagen gekend en begint hij door te zakken? Let op dat het niet per se nodig is om na te denken over vervanging, want het is heel goed mogelijk om een beschadigde slaapbank te repareren. Hier is wat praktisch en wijs advies, zodat uw omvormbare bank u nog vele jaren kan begeleiden.

Vervang de bekledingsstof of het schuim op uw slaapbank

Geef voor het schuim de voorkeur aan een stevig schuim van goede kwaliteit bij het vervangen, idealiter met een dichtheid van 35 kg / m3, met het label "High Resilience" voor de zitting. U kunt dit natuurlijk ook vervangen door katoen of dons.

Herstel het frame van uw slaapbank

Moet u de latten van uw bank vervangen? Meet ze op of neem een lat als referentie bij het kopen ervan. Mogelijk moet u ook het hout in het frame vervangen. Scheur de stof van het triplex en zorg ervoor dat u de veren verwijdert voordat u het hout verwisselt.

Voordat u uw nieuwe stuk hout spijkert, kunt u het met houtlijm vasthouden en laten drogen. Vervang de veren op het stuk hout met nieuwe schroeven. Gebruik een nietpistool om de stof weer vast te maken.

Versleten veren vervangen

Is het u opgevallen dat de veren van uw slaapbank vervormd zijn? U hoeft ze alleen maar weer op hun plaats te zetten met de tang. Als ze kapot zijn of als u ze niet meer in vorm kunt krijgen, moet u ze vervangen: voor het installeren van nieuwe veren is de aanschaf of huur van een veerbrancard vereist.