Hoe gemakkelijk een spiegel herstellen en schoonmaken?

Hoe gemakkelijk een spiegel herstellen en schoonmaken?


Heeft u net een spiegel gekocht op een rommelmarkt en wilt u deze een tweede leven geven? Maak u geen zorgen, er zijn verschillende technieken om een antieke spiegel een tweede leven te geven. Goed schoongemaakt en gerestaureerd, zal uw spiegel ongetwijfeld zijn plaats op natuurlijke wijze in uw interieur vinden, voor een originele decoratie en een vleugje vintage.

Makkelijk om een spiegel schoon te maken

Het is niet altijd gemakkelijk om een spiegel schoon te maken zonder sporen na te laten. Om het meeste uit dit design- en decoratieve object te halen, volgen hier enkele tips:

  • krant is bijzonder effectief, gedrenkt in azijnwater.
  • Citroen kan ook een goed alternatief zijn, aan te brengen met een zachte doek.
  • Om uw spiegel schoon te maken kunt u ook Meudon wit gebruiken, gemakkelijk te vinden op internet of in biologische winkels.
  • Aardappelen kunnen ook effectief zijn bij het schoonmaken van een spiegel: leg het uitgesneden stuk op de spiegel en veeg het vervolgens af met een zachte doek die is bevochtigd met witte azijn.

Een spiegel repareren: alles wat u moet weten voor een geweldige renovatie

Als u net een designerspiegel heeft aangeschaft en deze wilt renoveren, staan er verschillende oplossingen voor u klaar, afhankelijk van de gebreken ervan. Draag in ieder geval altijd handschoenen tijdens deze verschillende handelingen.

Als uw spiegel zwarte vlekken heeft, moet u het beschadigde kwik verwijderen. U kunt dit eenvoudig doen met schuurpapier. Vervolgens kunt u zilververf op de spiegels aanbrengen, wat het mooiste effect zal hebben.

Voor krassen op een spiegel heeft u geduld en grondigheid nodig. U kunt heel fijne glaswol gebruiken en zachte ronddraaiende bewegingen maken. Een andere truc is om een zachte doek met tandpasta en zuiveringszout te laten weken en zachtjes over het glas te wrijven.