Hoe harmoniseert u uw woonkamer en eetkamer in dezelfde ruimte?

Hoe harmoniseert u uw woonkamer en eetkamer in dezelfde ruimte?


Vaak verenigd in dezelfde ruimte, vervullen de woonkamer en de eetkamer zeer verschillende functies. Om het geheel te harmoniseren, zult u evenveel moeten spelen op de scheiding van ruimtes als op hun eenheid.

Scheid de woonkamer van de eetkamer

Om de ruimtes te scheiden, vergeten we de scheidingswanden en andere enorme oplossingen die verkeer en / of licht zouden blokkeren.

In plaats daarvan kiezen we voor verplaatsbare elementen zoals schermen of Japanse panelen, die als schuifdeur kunnen worden gebruikt.

Ook het plaatsen van een luifel kan een goede optie zijn: erg trendy, hierdoor kunt u ruimtes scheiden zonder licht te verliezen.

De keuze van het meubilair en de locatie is essentieel. De hoekbanken hebben het voordeel dat ze de lounge niet afsluiten, maar deze afbakenen om er een coconruimte van te maken.

Als u een retro-chic interieur hebt, waarom durft u dan niet een hoekbank in Chesterfield-stijl aan ? Zijn tijdloze Britse look en taupe gecapitonneerde fluwelen bekleding brengen warmte en stijl in uw woonkamer.

Voor een strak en helder designinterieur is een moderne bank van wit kunstleer perfect. Zeer comfortabel met zijn hoofdsteunen en opklapbare armleuningen, het zal een scheiding markeren van de rest van uw woon- / eetkamer zonder dat uw kamer zijn charme verliest.

Vergeet niet te spelen met materialen: voor een warme en trendy woonruimte is een fluwelen hoekbank een uitstekende keuze.

Denk ook aan vloerkleden om uw woonkamer van uw eetkamer te scheiden. Elke ruimte heeft zijn eigen sfeer: een ruig en gezellig vloerkleed voor in de woonkamer, een geweven biezen vloerkleed onder de eettafel en voila!

Grote planten kunnen ook prima als scheidingswand dienen.

Breng de stijlen van uw woonkamer en eetkamer samen

Als uw woonkamer en eetkamer heel verschillend moeten zijn, is het echter essentieel dat er een harmonie ontstaat uit het geheel.

Gebruik bij voorkeur dezelfde stijl van decoratie: als uw eettafel Scandinavisch is geïnspireerd, blijf dan in dezelfde reeks en vermijd de splitsingen met een clubbank.

Verwaarloos de kleuren niet! Een slag verf om de woonkamer en / of eetkamer af te bakenen is welkom. Zorg ervoor dat u kleuren en tinten kiest die goed bij elkaar passen. Gaat u voor een pasteltint in de eetkamer, ga dan niet voor een felle kleur voor in de woonkamer.

Advies van Menzzo: in 2020 wordt groen, dat al enkele jaren erg trendy is discreter en gaat het langzaam over op grijs en blauw.