Hoe maakt u een Scandinavisch nachtkastje?

Hoe maakt u een Scandinavisch nachtkastje?


Scandinavische meubels verscheen in Frankrijk na de Tweede Wereldoorlog, pas in de jaren vijftig explodeerde de trend voor Scandinavische meubels.

Zelfs vandaag de dag waarderen we zijn moderniteit, zijn eenvoud en vooral zijn bruikbaarheid.

Dus als u een fan bent van DIY (Do It Yourself) en u bent geïnteresseerd in het ontwerp van een Scandinavisch nachtkastje, laat ons u dan stap voor stap begeleiden.

Stap 1: koop gereedschappen en materialen

U kent het waarschijnlijk: Scandinavische mode is gebaseerd op de verbetering van hout. Dit nobele en natuurlijke materiaal zal inderdaad het belangrijkste element zijn van uw Scandinavische nachtkastje.

Hier gaan we een klassiek nachtkastje in Scandinavische stijl maken. Als u een Scandinavisch design nachtkastje wilt maken, aarzel dan niet om originele vormen te creëren.

U hebt dus twee planken nodig als basis voor u nachtkastje. Het is aan u om te zien welke boomsoorten u mooi vindt. Wilt u een groot nachtkastje, koop dan 2 planken van 60 x 80 cm of 30 x 50 cm voor een kleinere.

Koop dan een schuurmachine, een decoupeerzaag of cirkelzaag, een schroevendraaier, een boorgeleider en een klem.

Stap 2: onderdelen uitsnijden

We staan op het belangrijkste punt bij het maken van uw nachtkastje. U zult alle elementen van uw creatie uit uw planken moeten verwijderen.

Door een plank te kiezen die groot genoeg is, kunt u de zijkanten van uw nachtkastje en de poten uitsnijden. Wat betreft zijn laatste, het is aan u om te zien volgens uw verlangens en uw verbeeldingskracht. Maar 4 poten lijken ons de voorkeur te geven om zeker te zijn van een zeer stabiel nachtkastje.

Tip: Nadat u uw snijvlak heeft gedefinieerd, kunt u beide planken tegelijkertijd doorsnijden door ze stevig vast te houden om ervoor te zorgen dat u dezelfde snede krijgt. Aan de andere kant is het aan te raden om hiervoor de cirkelzaag te gebruiken.

Als alles is uitgesneden, komen we in de bewerkingsfase.

Stap 3: Montage van uw nachtkastje Scandinavisch

We komen in de noodlottige fase: die van het monteren van uw nachtkastje.

U kunt naar wens beginnen met het voetstuk of de poten. Voel u in ieder geval vrij om de boorgeleider te gebruiken om netjes te boren.

Let op: om te voorkomen dat het hout breekt, boor niet te dicht bij de rand.

Nadat de gaten zijn geboord, monteert u de elementen van de doos in elkaar en schroeft u ze stevig vast. Om het mooier te maken, vult u de zichtbare gaten met gips.

Doe hetzelfde met de poten.

Tip: Boor zo diep mogelijk om de schroefkoppen te verbergen.

Laatste stap: de laatste hand

Zodra de poten en de kast zijn gemaakt, schuur ze dan weg. Verf vervolgens uw nachtkastje in de gewenste kleur (wit om in de Scandinavische of pastelstijl te blijven).

Bevestig ten slotte de poten aan de doos door ze vast te schroeven.

En daar gaat u! U hebt zojuist een vrij goedkoop Scandinavisch nachtkastje gemaakt.