5 decoratie-ideeën voor een Scandinavische woonkamer

5 decoratie-ideeën voor een Scandinavische woonkamer


Tegenwoordig is het moeilijk om de huidige trend te missen: de Scandinavische stijl. Inderdaad, deze versiering uit het noorden dringt ons interieur binnen. Het moet gezegd worden dat het omhullende en warme aspect ervoor zorgt dat u dat wilt.

Bent u er zelf in geïnteresseerd? We geven u 5 decoratie-ideeën om een Scandinavische woonkamer te creëren die op u lijkt.

Hout: de beste bondgenoot van uw Scandinavische woonkamerinrichting

Het is simpel: hout is de basis van Scandinavisch decor. Dus als u Scandinavische meubels wilt kopen, geef dan de voorkeur aan dit nobele en natuurlijke materiaal. U kunt het desgewenst combineren met glas (voor de salontafel) of stof (voor de stoelen), maar vermijd metaal dat meer past bij de industriële stijl.

Om de natuurlijke uitstraling van het hout helemaal af te maken, raden wij u aan om voor wit te kiezen. Het is een huwelijk van kleuren dat de Scandinavische stijl zijn strakke uitstraling geeft.

Geef de voorkeur aan zachte tinten en pasteltinten

Als u wit wilt vermijden, kunt u pasteltinten gebruiken. Inderdaad, de Scandinavische stijl houdt van pastelkleuren. Zo kunt u voor bijvoorbeeld een bank kiezen voor een element met houten poten en een witte of pastelkleurige stof die aangevuld kan worden met enkele gekleurde kussens.

Uw muren moeten ook in deze kleurstijl worden geverfd. Het is mogelijk om ze allemaal te schilderen of niet, naar uw wensen.

Creëer een zacht licht

De Scandinavische stijl is even warm als intiem. Het wordt dus niet aanbevolen om te directe lichtbronnen te gebruiken. Als het daglicht echt niet uw interieur binnendringt, kies dan voor een kleine houten designlamp of tafellampjes met  rondingen.

Geef 's avonds de voorkeur aan lichte elementen die een zachte sfeer creëren in plaats van een overdreven krachtige plafondlamp. Als u bovendien een open haard heeft, nog beter. Zet hem aan tijdens het koude seizoen en geniet van zijn warmte. Door aan te vullen met een paar nomadische lichtbronnen, heeft u alle sleutels in huis om een warme en cocoonende sfeer te creëren.

Gebruik geometrische patronen

Wilt u het origineel ingaan en de klassieke codes van Scandinavische stijl een beetje doorbreken? In dat geval raden we u aan om voor geometrische vormen te kiezen. Het doel is om de eentonigheid van effen kleuren te doorbreken door uw kamer wat meer leven te geven.

Op de muren of op het niveau van accessoires: aarzel niet om ze te gebruiken en te misbruiken.

Kies de juiste decoratieve accessoires

Om uw decoratie af te werken, niets beter dan een paar accessoires. We hebben het gehad over de kussens voor uw bank. Maar dat is niet alles ! Een plaid is in feite de beste bondgenoot van de Scandinavische stijl.

Als u wilt, kunt u een geurkaars op uw Scandinavische meubels plaatsen, evenals enkele discrete decoratieve elementen.

Door deze paar tips op te volgen, heeft u alle sleutels in handen om de Scandinavische woonkamer te creëren die bij u past.