De Scandinavische fauteuil, de pijler van welzijn in huis

De Scandinavische fauteuil, de pijler van welzijn in huis


De Scandinavische stijl wordt steeds populairder bij fans van minimalistisch en cocooning interieurdesign. Het komt, zoals de naam al doet vermoeden, uit noordelijke landen en werd enkele decennia geleden in Frankrijk geïmporteerd. Sindsdien is het steeds verder uitgegroeid tot een van de meest populaire ontwerpen.

Door te vertrouwen op elementen zoals een Scandinavische stoel of fauteuil, geven we u enkele tips om een welzijnsruimte te creëren die op u thuis lijkt.

De basis voor het inrichten van een Scandinavische woonkamer

Voordat u er zelfs maar aan denkt om een fauteuil in Scandinavische stijl te kopen, moet u de kenmerken van dit speciale ontwerp kennen. Weet dus vooral dat dit soort interieurdecoratie een prominente plaats geeft aan hout. Dit edele en warme materiaal moet inderdaad de basis zijn van al uw meubels.

Wat betreft de kleuren raden we u aan om te kiezen voor wit of lichte en pastelkleuren. Deze worden bij voorkeur gesublimeerd door een zacht en natuurlijk licht.

Ten slotte is de Scandinavische stijl een nogal minimalistisch ontwerp. Het is daarom belangrijk om uw kamer zo veel mogelijk op te ruimen.

De Scandinavische fauteuil: het sterobject van de kamer

Omdat we een minimalistisch ontwerp hebben, is het belangrijk om de tijd te nemen om de juiste meubels te kiezen. Dit om overbelasting van uw ruimte te voorkomen. Heeft u weinig ruimte, dan kunt u dus kiezen voor een kleine bank, een salontafel (in bijvoorbeeld hout en glas) én een fauteuil in Scandinavisch design.

Dat laatste zal bovendien het element zijn die uw kamer zijn unieke, originele en warme uitstraling zal geven. Waarom ? Want de bank en de salontafel zijn imposante meubelstukken die nergens geplaatst kunnen worden. Meestal bevinden ze zich voor de tv of bij het raam.

De fauteuil daarentegen kan met meer vrijheid in uw kamer worden geplaatst. Als u een open haard of een kachel heeft, bent u hier aan het juiste adres. Daarom moet het met zorg worden uitgekozen, zowel vanwege de grootte als de kleur en het comfort van de stoel.

Vind gemakkelijk uw goedkope Scandinavische fauteuil op onze site

Voor het kopen van de Scandinavische fauteuil of stoel die u nodig heeft, bent u bij ons aan het juiste adres. We bieden tientallen artikelen voor alle smaken en budgetten.

Eenvoudig te monteren, u kan kiezen voor een fauteuil met natuurlijk houten poten en beige of grijze stof om in de klassieker te blijven. Als u een beetje kleur wilt toevoegen, bieden we u een mooie en grote fauteuil in blauwgroene, gele of roze stof. En waarom geen patchwork Scandinavische fauteuil om een beetje originaliteit in uw interieur te brengen?

Bent u in ieder geval op zoek naar een Scandinavisch meubelstuk met de beste prijs / kwaliteit verhouding, dan zijn wij uw beste partner. Aarzel niet om naast uw fauteuil ook enkele kussens en een deken te kopen om uw cocooning- en welzijnsruimte op te poetsen.