De kistbank, de nieuwe trend

De kistbank, de nieuwe trend


Bent u een liefhebber van interieurdesign en bent u constant op zoek naar nieuwe trends? U bent vast al op een kistbank.

Inderdaad, deze opstelling die vaak is gedegradeerd tot de rang van praktisch meubelstuk dat in een hoek van een kamer is geplaatst, begint op de voorgrond te treden.

Ontdek de voordelen en de verschillende manieren om een kistbank in uw interieur te gebruiken.

De opbergbank: wat is het?

Verwar allereerst de klassieke houten bank niet met een kistbank. Het eerste is een nomadisch element dat kan worden verplaatst waar u maar wilt, terwijl de tweede hetzelfde doel dient als een bank. Het moet intelligent in een kamer worden geplaatst om de ruimte op de best mogelijke manier te benutten

In zijn meest klassieke stijl is het een extra zitplaats waarop u mooie kussens kunt plaatsen. In de meer complexe en geavanceerde versies zijn er verschillende stijlen en veel functies (die we u later zullen presenteren).

Maar de veilige bank is niet zomaar een zitplaats. Het is tevens een opbergkast. Het is om deze reden dat het zo populair is in kleine ruimtes. Door aan de bovenzijde te kunnen openen of door lades aan te bieden, kunt u veel spullen in uw kistbank plaatsen. Zo bespaart u thuis ruimte en kiest u voor een mooi en praktisch meubelstuk.

Bovendien gebruiken sommige mensen het om bijvoorbeeld kanalen te verbergen. Dus, van een opslageenheid, verandert het in een opstelling die kan verbergen wat niet mag worden blootgesteld, indien nodig.

Enkele ideeën om uw opbergkistbank in te richten

In welke kamer hij zich ook bevindt, uw opbergbank vindt altijd de perfecte ruimte.

Laten we beginnen met de ingang. We beschouwen de kistbank natuurlijk als een schoenenkast. Perfect om op te zitten, u kunt als bonus uw schoenen erin opbergen.

Laten we dan naar de woonkamer gaan. Hier kan de kofferbank uw bank aanvullen om meer zitplaatsen te bieden. Of vervang dit imposante element helemaal als u thuis niet veel ruimte heeft. Let op: het is ook mogelijk om slaapbanken te vinden die zich perfect aanpassen aan uw woonkamer (of uw logeerkamer). Bovendien hebben de laatstgenoemden vaak verschillende opbergmogelijkheden om dekbedden, lakens en kussens in opgevouwen toestand te plaatsen.

Laten we naar de keuken of de eetkamer gaan. Uw kistbank die tegen een muur wordt geplakt, kan stoelen vervangen en tegelijkertijd een comfortabelere stoel bieden. Bovendien maakt het het gemakkelijker om een eethoek in te richten.

Wat betreft de slaapkamer kunt u aan het hoofdeinde van het bed een kist plaatsen waarin u alles wat u wilt opbergt. Het kan speelgoed zijn in de kinderkamer. Of beddengoed in een slaapkamer voor volwassenen. U profiteert dus van een zitje (ideaal om bijvoorbeeld 's ochtends aan te kleden) die tevens dienst doet als opbergruimte.

Ten slotte kan een kistbank ook op een terras of onder een raam worden geplaatst om te profiteren van het natuurlijke licht.

U snapt het: alles is mogelijk met dit element dat zowel veelzijdig als praktisch is.