Welk slaapcomfort mag u verwachten van een omvormbare bank?

Welk slaapcomfort mag u verwachten van een omvormbare bank?


Overweegt u een omvormbare bank te kopen voor regelmatig gebruik? Wilt u weten of uw omvormbare bank uw dagelijkse "bed" kan worden? Niet alle modellen omvormbare banken hebben dezelfde kwaliteiten. De prijs, materialen en comfort van het schuim zullen waarschijnlijk het verschil maken.

Slaapcomfort hangt af van de kwaliteit van de slaapbank

Over het algemeen zijn er drie soorten omvormbare banken , variërend van af en toe slapen tot comfort van hogere kwaliteit. Het verschil ? Om af en toe te slapen hebben converteerbare banken vaak een matras van ongeveer 6 cm dik, tegen 10 tot 11 cm voor meer regelmatig slapen. Voor een slaapbank die plaats biedt als een dagelijks bed, moet de matras minimaal 13 cm zijn om comfortabel te zijn.

Het andere verschil komt van de praktische kant: terwijl bij het eerste model alle kussens moeten worden verwijderd, heeft de converteerbare bank die bedoeld is om dagelijks te slapen een openingssysteem dat zowel snel als eenvoudig is, waardoor het niet nodig is om de kussens te verwijderen. 

Meer slaapcomfort afhankelijk van het matrasmateriaal

  • Polyesterschuim of polyurethaanschuim: Het wordt voornamelijk aangetroffen in de matrassen van omvormbare banken tegen lage prijzen. Het maakt af en toe slapen met goed comfort mogelijk.
  • Latex: het is een ideaal materiaal om regelmatig in te slapen. Het is beter om natuurlijke latex te kiezen, zodat de matras hypoallergene, antibacteriële en anti-mijt eigenschappen heeft.
  • Veren: ze zijn veel geëvolueerd en vaak aanwezig in de vorm van pocketveren, ze bieden een goed comfort, met echte ondersteuning op high-end converteerbare banken.
  • Traagschuim: het nieuwste materiaal, waarschijnlijk de beste keuze voor maximaal comfort. De matras volgt de rondingen van uw lichaam en zal niet kromtrekken, zelfs niet bij regelmatig gebruik.