Welke borden te kiezen?

Welke borden te kiezen?


Wilt u uw dinerborden verwisselen om een nieuw servies te creëren? Het kiezen van uw gerechten is niet altijd gemakkelijk. Om de juiste keuze te maken, is het belangrijk om uw verwachtingen en wensen te kennen. Er zijn verschillende materialen en elk gebruik kan overeenkomen met een ander type plaat.

Steengoed, aardewerk of porseleinen borden?

Als u op zoek bent naar alledaagse borden, dan is steengoed een duurzaam materiaal dat perfect is voor alledaags serviesgoed. Het is beter bestandig tegen intensief gebruik dan porselein, maar ook tegen herhaaldelijk wassen.

Porselein, fijner, is ideaal als u een verfijnd servies wilt, met delicate patronen. In beide gevallen vind u veel elegante modellen of levendigere kleuren.

Wat betreft aardewerken borden, ze zijn relatief kwetsbaar, omdat ze poreuzer zijn dan porseleinen. Het is een geprefereerd materiaal voor bijvoorbeeld het serveren van gerechten.

Stijl, vorm, hoeveelheid: de keuze is u

Voordat u uw borden koopt, moet u bepalen naar welke stijl u op zoek bent, van de meest klassieke tot de meest moderne, met bleke tinten of veel opvallender. Er zijn nu ook borden met verschillende vormen, waaronder vierkante borden die erg design zijn, maar omvangrijker.

U hebt grote borden nodig, ongeacht het materiaal dat u kiest, waarop u bijpassende dessertborden kunt bevestigen. Diepe borden maken een servies compleet, maar worden steeds vaker vervangen door kommen.

Kleinere en holle ontbijtgranenborden zijn erg in de mode. Ze worden 's ochtends gebruikt voor pap of granola, omdat ze de juiste maat en voldoende capaciteit hebben.

Tot slot, als u van entertainment houdt, verwaarloos dan de broodborden niet. Geplaatst naast de serveerschaal , zien ze er geweldig uit op uw tafel.