Hoe kiest u een bank?

Hoe kiest u een bank?


Het kiezen van uw bank is ongetwijfeld een van de moeilijkste aankopen als het om meubels gaat. Kleur, vorm, maat, materiaal: de juiste bank kiezen betekent vooral dat u uw smaak op het gebied van decoratie kent, maar ook rekening houdt met de beschikbare ruimte en uw budget. Hier zijn enkele praktische tips voor het kiezen van de bank die u jarenlang zal vergezellen.

Uw bank kiezen: hoeveel ruimte heeft u?

Voordat u zelfs online door de bankkeuzes bladert, moet u de tijd nemen om de beschikbare ruimte in te schatten, zodat uw nieuwe meubelstuk gemakkelijk in uw interieur past. Nog een essentiële vraag: van hoeveel stoelen wilt u kunnen profiteren? Moet uw bank ombouwbaar zijn ? En bedenk bij het kiezen van uw bank ook dat deze door de voordeur (en eventueel het trappenhuis) moet.

Een designer of relaxte bank

Uw decor mag niet het enige criterium zijn die de keuze van uw bank beïnvloedt. Onder de belangrijke elementen vinden we met name uw dagelijks leven. Als u een groot gezin heeft, huisdieren heeft of vaak vrienden bij u thuis ontvangt, is het misschien verstandiger om een gemakkelijke bank te kiezen: geef de voorkeur aan een bestendig en gemakkelijk te onderhouden materiaal zoals synthetisch of nubuck.

Als u vooral op zoek bent naar een designbank, heeft u de keuze uit tijdloze en zeer elegante materialen gaande van fluweel tot katoen, inclusief nieuwe lederen producten, zoals appelleer.

Kies een kwaliteitsbank

Bij het kiezen van uw bank zullen verschillende elementen u helpen bij het kiezen van kwaliteitsmeubilair:

  • zoek naar de NF-norm, wetende dat de niveaus "Vereiste" en "Prestige" een garantie van 5 jaar bieden;
  • kies een bank met veren (idealiter "no-sags") in plaats van riemen;
  • voor kussens, geef de voorkeur aan HR-schuim (high resilience), maar vergeet ook niet de dichtheid te controleren. Dit moet ongeveer 30 kg / m3 zijn.
  • Design, comfortabel, warm, praktisch: de juiste bank kiezen betekent vooral een model kiezen dat bij uw dagelijkse leven past.