Hoe een hoofdeinde op een boxspring bevestigen?

Hoe een hoofdeinde op een boxspring bevestigen?

Wilt u uw kamer een chique of gezellige touch geven? Het hoofdeinde is een belangrijk onderdeel van de decoratie, het kan zelfs de toon zetten voor de rest van de kamer. Heeft u besloten om het zelf te maken? Het is nu hoogstens tijd om het te installeren. Staat uw bed niet tegen een muur of wilt u geen tussenschot boren, dan kunt u deze direct aan de boxspring bevestigen.

Het materiaal dat u nodig hebt om een hoofdeinde aan een boxspring te bevestigen.

U hebt een mooi hoofdeinde gemaakt en u bent klaar om het te installeren. Aangezien het materiaal niet wordt verstrekt, moet u het volgende aanschaffen:

  • twee mannelijke dia's
  • twee vrouwelijke dia's
  • schroeven
  • een kruiskopschroevendraaier of een schroevendraaier
  • een meter
  • een potlood

U heeft er twee personen voor nodig om het gemakkelijker te maken: het hoofdeinde kan zwaar zijn en u moet een stap naar achteren doen om er zeker van te zijn dat de hoogte is wat u wilt.

Bevestig uw hoofdbord in 5 stappen aan uw boxspring

  • De overgrote meerderheid van boxsprings hebben gaten voor het bevestigen van schroeven of bouten en het installeren van een hoofdeinde. Op een houten frame ziet u ze meteen. Markeer op een boxspring met uw vingers door de stof de locatie van deze gaten.
  • Plaats de vrouwelijke dia's ter hoogte van de gaten in de bedbodem, markeer met een potlood de locatie van de schroeven en zorg ervoor dat ze met een meetlint vrij parallel zijn. Let op: de vrouwelijke geleiders hebben twee aanslaginkepingen die absoluut naar boven moeten worden geplaatst. Als alles goed is, schroeft u de dia's vast met een kruiskopschroevendraaier of schroevendraaier.
  • Noteer de afmetingen op uw hoofdeinde om de locatie van de mannelijke dia's te controleren. Ze moeten perfect in de vrouwelijke dia's passen om goed te kunnen glijden.
  • Schroef de mannelijke dia's op het hoofdeinde.
  • Zoek hulp en bevestig uw hoofdeinde aan uw boxspring door de mannelijke glijbanen in de vrouwelijke glijbanen te plaatsen.

Uw bedframe zit nu vast aan uw boxspring! Om het te verwijderen, hoeft u het alleen maar omhoog te schuiven.

Houdt u niet van knutselen? Alles is niet verloren !

Als u de doe-het-zelver niet hebt, zijn er bevestigingssystemen op de markt zonder schroeven of tracering, die worden ingeklemd tussen de poten van de boxspring en de boxspring zelf. Dit zijn metalen beugels, in diepte verstelbaar, waarop u eenvoudig uw hoofdbord plaatst.

Menzzo biedt ook hoofdborden aan die eenvoudiger te plaatsen zijn: ze worden namelijk gewoon tussen de boxspring en de muur geplaatst. Gestoffeerd, met houtwerk, fluweel of leereffect, ze geven een eigentijdse touch aan uw kamer en zijn gegarandeerd simpel te installeren!