Hoe bedekt u een glazen tafel?

Hoe bedekt u een glazen tafel?

Heeft u een glazen tafel gekocht en wilt u deze beschermen met behoud van design? Wilt u uw tafel personaliseren met stickers of uw artistieke ziel laten uitdrukken door het te schilderen? Hier zijn enkele ideeën om uw tafel aan uw wensen aan te passen.

Dek een glazen tafel af met een beschermfolie

Glas is een elegant maar kwetsbaar materiaal dat moet worden onderhouden en beschermd om krassen te voorkomen.

Als u uw tafel wilt versieren met een vaas of kaarsen, overweeg dan om een tafelloper te plaatsen, die een decoratieve en beschermende rol zal spelen.

Er zijn ook zelfklevende plastic films of dunne transparante PVC-tafelzeilen. Met een dikte van 2 mm worden ze op maat gesneden en hechten ze aan het glazen blad. Transparante films zijn nog dunner, ongeveer 100 micron dik. Ze zijn niet op te sporen en beschermen uw tafel effectief tegen krassen.

Denk ook aan placemats en onderzetters, essentieel om uw tafelblad in goede staat te houden.

Personaliseer uw glazen tafel met stickers

Er zijn veel decoratieve lijmen op de markt, of het nu gaat om getinte films die over het hele oppervlak van de bak moeten worden aangebracht of om stickers in verschillende vormen en kleuren.

Overweeg ook maskeringstape, verkrijgbaar in duizenden kleuren en patronen, meestal op rol. U kunt geometrische vormen maken, slechts een deel van het glazen blad bedekken, en bovenal heel gemakkelijk afpellen en weer vastlijmen als u de versiering beu bent! Nog een belangrijk voordeel: afplaktape is erg goedkoop.

Verf uw glazen tafel

Als u creatief bent, is het ook mogelijk om ontwerpen op uw tafelblad te schilderen.

Hiervoor moet u een speciale glasverf kiezen. Sommige hebben een ondoorzichtig effect, andere hebben een transparante of semi-ondoorzichtige weergave. U kunt vervolgens een sjabloon gebruiken om ervoor te zorgen dat het eindresultaat is wat u had verwacht, of tissuepapier gebruiken dat in de vorm van uw ontwerp is gesneden. Zet het vast met plakband onder uw glazen tafelblad en schilder langs de contouren.

Als u geen patroon wilt schilderen maar meerdere kleuren wilt aanbrengen of slechts een deel van het tafelblad wilt schilderen, kunt u afplaktape gebruiken. Vergeet niet om deze te verwijderen voordat de verf droog is, om te voorkomen dat deze gaat bladderen. De contouren worden dus perfect afgewerkt.

Zorg voor uw glazen tafel

Welke oplossing u ook kiest, uw glazen tafel heeft regelmatig onderhoud nodig om zijn glans te behouden. Gebruik nooit de schurende kant van een spons, maar een zachte doek, die u in een mengsel van water en huishoudalcohol laat weken. U kunt kiezen voor een meer ecologische oplossing met witte azijn en een beetje citroen, maar in dit geval moet u uw tafel niet blootstellen aan de zon voordat deze helemaal droog is, om strepen te voorkomen.