Hoe een hoekbank bedekken?

Hoe een hoekbank bedekken?

De hoekbank is een centraal element in de aankleding van een woonkamer: hij springt in het oog en moet daarom goed geïntegreerd worden in de sfeer van uw kamer. Hij ziet ook de parade van de hele familie: van knabbelende kinderen tot viervoeters die hun klauwen erin krabben of hun spoor achterlaten, hij wordt aan zware tests onderworpen. Of het nu is om het te beschermen, het een tweede leven te geven of uw stijl te veranderen, hier zijn enkele ideeën om het te verdoezelen.

Koop een nieuwe hoes voor uw hoekbank

Vergeet niet om de afmetingen van uw bank correct te nemen voordat u een nieuwe hoes koopt: meet de breedte en diepte van de stoelen, de hoogte van de rugleuning en armleuningen en niet te vergeten de basis van de bank. Sommige hoezen zijn elastisch om de basis te bedekken, andere eindigen in een gok om het onderste deel en de voeten te verbergen.

Kies een duurzaam materiaal dat gemakkelijk te onderhouden en machinewasbaar is: dit is tegenwoordig bij bijna alle hoezen het geval. Pas op voor suède modellen die kwetsbaarder zijn om te onderhouden.

Heeft u een heel kleurrijk interieur met sterke decoratieve elementen? dan past een grijze of ivoorkleurige stof hier heel goed bij. Als uw interieur overzichtelijk is, kunt u uw wenden tot gewaagdere patronen, texturen en kleuren. Durf de groene fluwelen hoes te dragen, een gokje wagen voor 2019 en 2020!

Maak uw eigen hoes voor een hoekbank

Houdt u van naaien? Begin nu!

Hier zijn enkele stappen die u moet volgen om uw eigen omslag te maken:

    • Voer de metingen uit om erachter te komen hoeveel stof u moet kopen.
    • Als uw stof eenmaal is gekocht, wast u hem en droogt u hem om hem zachter te maken en niet voor onaangename verrassingen te staan in geval van krimping tijdens de was. Denk er ook aan om het te strijken.
    • Creëer het patroon: bedek uw bank met kraftpapier. Teken op uw vel de verschillende plekken waar u uw patroon moet knippen en werk af met de armleuningen. U kunt ook direct voor elk onderdeel meerdere bladen gebruiken.
    • Denk eraan om een marge van 2 cm toe te voegen voor de zitting en 5 cm voor de armleuningen en de rugleuning. Knip uw stof af met een kleermakersschaar en volg uw patroon.
    • Speld de verschillende onderdelen vast en naai ze aan de binnenkant. Werk af met een schone zoom: uw nieuwe hoes is klaar!
    • Bekleed uw hoekbank met een grote plaid.

Een mooi gearrangeerde banksprei of grote sprei zal ook werken. Deze oplossing beschermt niet alleen uw hoekbank , maar stelt u ook in staat om het uiterlijk regelmatig en tegen lagere kosten te vernieuwen.

Voor meer effect, vergeet de kussens niet: assorti of niet-passend, effen of met een patroon, alles is mogelijk! Durf verschillende materialen te gebruiken: een fluwelen kussen, een ander van zijde, of zelfs tweezijdige kussens die texturen en patronen combineren. Stem de set af op uw decoratie en vernieuw deze zodra u iets wilt veranderen.