Hoe bevestigt u een houten hoofdeinde aan de muur?

Hoe bevestigt u een houten hoofdeinde aan de muur?

Het hoofdeinde is een sterk decoratief element dat een slaapkamer veel karakter kan geven. In hout brengt het warmte en authenticiteit in uw kamer. Heeft u zelf een houten hoofdeinde gemaakt en beschikt u niet over een bevestigingssysteem? Geen paniek, we leggen u alles uit.

Het moderne en trendy houten hoofdeinde

Als we het met u hebben over een houten hoofdeinde, heeft u dan misschien iets rustieks in gedachten, zoals die oude bedden van gelakt massief eiken? Er zijn echter vrij moderne modellen!

Als u uw eigen houten hoofdeinde wilt maken, zijn hier enkele ideeën waar u misschien nog niet aan hebt gedacht. Het enige wat u nodig hebt is een beetje schuren en een slag verf voor een unieke decoratie.

U kunt vier lamellen gebruiken en deze op verschillende hoogtes knippen voor een origineel hoofdeinde. Een oude gebeeldhouwde deur of geverfde pallets gaan ook een lange weg. Houten planken kunnen ook dienst doen als hoofdeinde, terwijl ze u ruimte besparen.

Houten kubussen van verschillende afmetingen, bevestigd aan een paneel van multiplex, vormen een prachtig 3D-hoofdeinde.

 

Uw houten hoofdeinde bevestigen

Uw hoofdeinde is klaar, U hoeft het alleen maar te repareren. U heeft twee schoenplaatjes nodig die schuin in elkaar zijn gesneden, zodat ze in elkaar passen. De ene wordt aan de muur bevestigd, de andere aan het hoofdeinde. U kunt deze schoenplaatjes zelf maken van sloophout, of metalen modellen kopen in de winkel.

Koop een cirkelzaag, een waterpas, een grote schoenplaat en een paar houtschroeven.

Teken een middellijn helemaal naar beneden in uw schoenplaat. Richt het blad van uw cirkelzaag op 45 graden en verdeel de schoenplaat in twee afgeschuinde delen die in elkaar passen. Bevestig de eerste helft van de schoenplaat aan de bovenkant van het hoofdeinde.

Plaats uw houten hoofdeinde langs de muur en markeer de muur, onder de lat van het hoofdeinde. Pas met behulp van het waterpas de muurklem aan en zet deze vast met pluggen, zorg ervoor dat de afgeschuinde kant naar boven wijst.

Plaats het hoofdeinde voorzichtig op de muurlat: het is voorbij! Deze eenvoudige en goedkope methode wordt veel gebruikt door architecten en interieurontwerpers om zware meubels aan de muur te bevestigen.

Kant-en-klare metalen onderdelen zijn ook erg effectief, maar vereisen een beetje meer precisie. Het is ook mogelijk om uw hoofdbord op uw boxspring te bevestigen. U heeft nu een uniek hoofdeinde voor een slaapkamer die er precies zo uitziet als u!