Hoe stript u een houten stoel?

Hoe stript u een houten stoel?


Zou u willen dat u een ietwat vervaagde houten stoel nieuw leven kon inblazen? Bent u dol op het personaliseren van uw meubels en wilt u uw interieurdecoratie veranderen? Wij ondersteunen u zodat u uw houten stoelen in een oogwenk kunt strippen: voor een eenvoudige en efficiënte renovatie.

Er zijn verschillende manieren om hout te strippen

Bescherm uw vloer met plastic, oude lakens of kranten voordat u met uw werk begint.

Om een houten stoel te strippen, heeft u verschillende middelen tot uw beschikking nodig:

  • thermisch strippen is de gemakkelijkste en snelste;
  • chemisch strippen met producten moet gebeuren in een geventileerde ruimte;
  • schuren is effectief als de verflagen dun zijn.

Als u ervoor kiest om met schuurpapier te schuren, kies dan voor grofkorrelig papier en voer bewegingen in de vorm van een acht uit. Denk eraan om het residu na elke doorgang met een spons te verwijderen.

Strip een houten stoel volgens uw verwachtingen

Als u besluit uw houten stoel te strippen met een stripper, vergeet dan niet om een veiligheidsbril en beschermende handschoenen te dragen. Zit de verf er al lang of is de verflaag erg dik? U kunt vooraf met een schuurmiddel schuren om het product effectiever te maken.

Na het aanbrengen van de stripper enkele minuten laten inwerken alvorens te schrapen: gebruik een spatel of staalwol. U kunt dan schuren, idealiter met een kleine handschuurmachine. Als u kiest voor schuurpapier, geef dan de voorkeur aan medium korrel of fijne korrel voor de afwerking.

U moet een vochtige spons gebruiken om het residu te verwijderen en laten drogen.

Zodra uw stoel is gestript en voordat u gaat schilderen

Overweeg na het strippen van uw stoel de ontbrekende delen in te vullen met houtplamuur en de gaten met houtvuller. Gebruik een spatel om deze producten aan te brengen. Licht schuren voor het schilderen, in de was te zetten, of te vernissen.