Hoe kan ik thuis een leeshoek opzetten?

Hoe kan ik thuis een leeshoek opzetten?

Met het begin van de eerste kou en de terugkeer van de regen, gaat er niets boven een goed boek om thuis op zondag te cocoonen. Hoe creëer je thuis een gezellige en warme leeshoek? Wat zijn de essentiële elementen om rekening mee te houden?

De fauteuil, het middelpunt van de leeshoek

De keuze van de fauteuil is cruciaal bij de beslissing om een leeshoek in te richten, of dat nu in uw woonkamer is of in een aparte kamer.

Een comfortabele fauteuil met een goede zit is essentieel, maar ook de uitstraling mag niet ontbreken. Voor een trendy decoratie gaan we naar een stoffen fauteuil in Scandinavische stijl, grijs van kleur als u meer soberheid wilt.

Grijze stoffen fauteuil Klarys model op een witte achtergrond

 

De Klarys fauteuil , elegant en comfortabel met zijn hoge gecapitonneerde rugleuning en zachte zitting, is de perfecte fauteuil voor het lezen van een goed boek, lekker warm onder een grote deken. Met zijn resistente stoffen bekleding is hij niet bang voor slijtage en is hij gemakkelijk schoon te maken. U kunt uw boek veilig begeleiden met een heerlijke warme chocolademelk!

Lylo fauteuil en voetenbank in comfortabele blauwe kleur om te lezen op een witte achtergrond

 

Voor meer comfort is deze fauteuil ook verkrijgbaar met de Lylou poef . Wat is er mooier dan een voetensteun om het leesplezier te verlengen? U kunt hem ook gebruiken als extra zitplaats rond een salontafel.

Als u kleur wilt inbrengen, zal de chesterfield fauteuil van rood fluweel uw leeshoek opfleuren met zijn ronde lijnen en vintage design. Hij past zowel in een retro als in een modern interieur.

 

 

Als u zich eenmaal op uw gemak voelt, kunt u andere essentiële zaken aan uw leeshoekje toevoegen. Een bibliotheek is bijna essentieel, zowel om praktische als om esthetische redenen. Overweeg ook om een klein voetstuk toe te voegen om uw boek en uw kopje koffie te plaatsen.

Baken de ruimte van uw leeshoek af

Of u het nu in uw woonkamer, op een mezzanine of onder een trap plaatst, uw leeshoek moet een geïsoleerde ruimte zijn, ver weg van schermen en verkeersruimten.

Als u er geen aparte kamer voor heeft, moet u deze ruimte tekenen om deze beter af te bakenen en er een comfortabele en rustige luchtbel van te maken.

Hier zijn enkele tips om de contouren van uw leeshoekje te bepalen en er een echte cocon van te maken:

  • Een hele zachte tapijt of kleed onder de fauteuil
  • Een strook verf op de muur of een tapijt
  • Een paar planten harmonieus gerangschikt
  • Een scherm of een gordijn

Een gezellige leeshoek: sfeer en licht

Richt uw leeshoek in met natuurlijke materialen zoals wol en hout, en voeg gezellige accenten toe: een grote, zachte deken, kussens, kleine lichtslingers… Comfort is essentieel.

Verwaarloos de verlichting niet, het is essentieel! Maak indien mogelijk gebruik van natuurlijk licht en plaats uw leeshoek bij een raam. Varieer in alle gevallen de lichtbronnen: een staande lamp of een tafellamp om uw pagina's te verlichten, wandlampen voor een zachter en meer diffuus licht, een hanglamp om de planken van uw bibliotheek te verlichten.

Het enige wat u hoeft te doen is ontspannen en genieten van de herfstzondagen en winteravonden ...