Hoe een stoel stofferen?

Hoe een stoel stofferen?


Bent u dol op DIY en maakt u alles thuis zelf opnieuw? Wilt u uw interieur opfleuren met behoud van uw originele meubels? Wat als u erover nadenkt uw stoelen opnieuw te bekleden in plaats van nieuwe te kopen? Door uw stoelen opnieuw te bekleden, kunt u ze aanpassen aan een opnieuw ontworpen decoratie of een andere sfeer.

Stap voor stap een stoel opnieuw bekleden

Voordat u begint, moet u ervoor zorgen dat u over de juiste apparatuur beschikt:

  • Nietmachine en nietjes
  • Nageltrekker en bekledingsnagels
  • Stof naar keuze
  • Een paar naaischaren
  • Schuurpapier
  • Schroevendraaier en hamer

Bekleed uw oude stoel om een nieuw meubelstuk te maken

Sta ongeveer twee uur toe om uw stoel te renoveren en te stofferen.

Om te beginnen moet u de bekledingsnagels van de rugleuning verwijderen. Gebruik hiervoor een platte schroevendraaier. Verwijder indien nodig ook de nietjes waarmee de stof vastzit. Haal het schuim eruit, maar bewaar het, want u hebt het nodig.

Schroef de zitting van uw stoel los en voer dezelfde handelingen uit als bij de rugleuning.

Als u wilt, is dit het moment om uw houten stoel opnieuw te schilderen door hem te schuren en een verf te gebruiken die geschikt is voor uw interieur. U zult een dag moeten wachten om het goed te laten drogen.

Blaas uw stoel nieuw leven in

In plaats van meten, gebruikt u het schuim van de rugleuning om uw stof te snijden. Laat ongeveer 5 centimeter marge rond. Pas op, u hebt twee stukken stof nodig: een voor de voorkant en een voor de achterkant.

Leg een stuk stof op de voorkant en niet, zorg ervoor dat het oppervlak wordt uitgerekt. Wis vervolgens de hoeken en maak een inkeping in de rondes. Zorg ervoor dat u de stof naar de binnenkant van de stoel vouwt en niet deze stukken niet. U hoeft alleen maar het schuim te plaatsen en de tweede helft van de stof uit te spreiden. Vouw de randen en hoeken naar het schuim toe.

Laat voor het zitkussen een marge van 10 centimeter vrij rond het schuim. Leg uw stof, schuimrubber en houten steun op de grond. Niet uw stof aan de achterkant van de zitting, zorg ervoor dat de stof wordt uitgerekt.

Het enige wat u hoeft te doen is de bekledingsnagels een voor een met een kleine hamer aanbrengen. Pas op dat u een hamer met een plastic kop gebruikt om de koppen niet te vervormen.