Hoe maakt u een stoffen fauteuil schoon?

Hoe maakt u een stoffen fauteuil schoon?

Een gezellige fauteuil, een kopje thee, een stuk chocola en een goed boek? De ideale avond in perspectief. Tot wanneer het ineens het drama wordt: een onverwacht telefoontje, je staat te snel op, en daar is uw prachtige fauteuil bedekt met thee en chocolade!

Als uw stoel afneembaar is, raak dan niet in paniek: ga gewoon door de machine en het probleem is opgelost. Als de hoes niet kan worden verwijderd, zijn er andere oplossingen. Een kort overzicht van de tips om uw stoffen stoel als nieuw te houden.

Hoe onderhoud u uw stoffen fauteuil?

Om uw stoel in goede staat te houden, dient u deze regelmatig af te stoffen. Een afstoffer is niet de beste optie, omdat hij sporen achterlaat. Kies voor de stofzuiger en controleer vooraf of het mondstuk schoon is. Vergeet niet de hoekjes.

Voor een grondige reiniging is zuiveringszout ideaal en niet duur. Anti-mijten, anti-vochtigheid, het beschermt uw stoffen stoel tegen schimmel en verwijdert nare geurtjes. Strooi rijkelijk zuiveringszout op uw stoel, laat een paar uur inwerken en stofzuig voorzichtig. U kunt dit product gebruiken zonder angst voor verkleuring of halo.

Herhaal de operatie een of twee keer per maand.

Welke voorzorgsmaatregelen moet u nemen om uw stoffen stoel schoon te maken?

U onderhoudt regelmatig uw stoel, maar hij is niet immuun voor vlekken. Onthoud de volgende twee stappen voordat u met schoonmaken begint:

  • Bescherm de metalen of houten delen van uw stoel: sommige vlekverwijderaars kunnen deze materialen beschadigen.
  • Zorg ervoor dat de reiniger uw stoel niet verkleurt. Test het op een heel klein, onopvallend gebied voordat u het op de stof aanbrengt.

Droog of nat reinigen van uw stoffen stoel?

Voor een stoffen fauteuil die er doorgaans slecht uitziet, is een droge reiniging met Sommières-aarde perfect. Royaal strooien, uw stoel masseren om het product goed te laten doordringen, een nacht laten inwerken en de volgende dag zorgvuldig stofzuigen. Dit natuurlijke product, verkrijgbaar in biologische winkels en supermarkten, is formidabel tegen vettige vlekken.

Als uw stoel erg vuil is, kunt u deze het beste met water schoonmaken. Om halo's te voorkomen, moet u zich niet beperken tot het bevlekte gebied en de hele stoel schoonmaken.

De ammoniakreinigingsoplossing is zeer effectief tegen de meeste vlekken: vet, saus, bloed, transpiratie, urine, wijn, braaksel, niets kan er tegenop. Neem enkele voorzorgsmaatregelen alvorens ammoniak te hanteren: draag handschoenen, niet roken, ramen wijd open.

    • Meng in een liter lauw water een theelepel ammoniak en een paar druppels afwasmiddel.
    • Test de voorbereiding op een klein hoekje stof.
    • Reinig de hele stoel met een doek die in dit mengsel is gedrenkt, en let vooral op de bevlekte delen.
    • Spoel af met een goed uitgewrongen washandje. Om schimmel te voorkomen, mag u uw stoffen stoel nooit laten weken.
    • Droog uw stoel af met een handdoek en vervolgens een föhn die lauwe lucht blaast.
    • Wacht tot uw stoel helemaal droog is voordat u weer gaat zitten.

Als deze verschillende oplossingen niet het einde van uw vlekken hebben bereikt, wend u dan tot industriële vlekverwijderaars of bel een professional.