Hoe een interieur verlichten dat te donker is?

Hoe een interieur verlichten dat te donker is?


Het gebrek aan licht in een interieur heeft zijn weerslag op de stemming van de bewoners. Een plek die te donker is, lijkt vaak beperkt, benauwd en niet welkom. Er zijn eenvoudige oplossingen om dit te verhelpen zonder grote werkzaamheden te hoeven doen: geschikte meubels, slim geplaatste kleuraccenten en uw interieur wint aan helderheid.

Welke meubels om een donkere woonkamer te verlichten?

Hoe meer een kamer beladen is, hoe beklemmender en donkerder het lijkt. We geven de voorkeur aan strakke lijnen om te ademen en dit gevoel van opsluiting te verdrijven. Ook kiezen we voor lichte meubelen en laten we elke zonnestraal doordringen dankzij gelakte materialen.

In een kleine ruimte moet u meubels vermijden, vooral als er iets is die twee functies vervult. Dit is bijvoorbeeld het geval bij opklapbare salontafels, die erg populair zijn. Scandinavische salontafels met een minimalistisch design zijn ook perfect om uw interieur te luchten en op te fleuren.

De opklapbare salontafel Carrera voldoet aan alle eisen om uw interieur te verlichten: hij bestaat in wit gelakt om het licht te reflecteren, en de twee-in-één-functie voorkomt dat een kleine ruimte wordt beladen met een eettafel en een salontafel.

Licht hout is ook een goede optie om een indruk van helderheid te geven. De strakke lijnen van de Sundance Lift-Up Coffee Table in Light Oak zijn perfect om uw huis op te helderen. De zilverkleurige metalen poten met satijneffect accentueren dit gevoel van lichtheid en licht.

De mix van licht hout en witte kleur, gecombineerd met de strakke lijnen van Scandinavisch meubilair, is een winnende combinatie. De Scandinavische salontafel Bergen brengt helderheid en elegantie in uw interieur. Dankzij de geïntegreerde opslagruimte kunt u nog meer ruimte besparen.

Ook is het aan te raden om de ruimte rond de ramen vrij te houden om het licht zoveel mogelijk binnen te laten.

Simpele tips om uw interieur te verlichten

Om een donkere kamer te verlichten, moet u op een paar belangrijke elementen letten: de verlichting natuurlijk, maar ook de kleur van de muren en de vloerbedekking.

Verlichting

Aarzel niet om de bronnen van kunstlicht te vermenigvuldigen. Hanglampen, tafel- of vloerlampen, papieren lantaarns, staande lampen: het licht moet zacht en diffuus zijn en moet kunnen worden aangepast aan de uren van de dag of nacht, het weer en de verschillende gebruiken van de kamer (lezen, televisie, diner, enz. .)

De kleur van de muren

Als we meteen aan wit denken om een donkere kamer te verlichten, vergeten we vaak warme kleuren. Dus in plaats van wit, die een kamer een koude en ietwat chirurgische uitstraling kan geven, kunt u tinten geel overwegen. Een witte verf die een beetje naar de eierschaal neigt, crèmewit of ivoor zal uw interieur oplichten en tegelijkertijd een warme sfeer geven. Gele decoratieve elementen, zoals kussenhoezen of een banksprei, brengen een vleugje vreugde in uw kamer.

Vloerbedekking

Een licht parket dat in de richting van het licht wordt gelegd, reflecteert de zon en verwarmt de kamer. Grafische tapijten zoals de Marokkaanse Beni Ouarain, in ivoor- of crèmekleur, versterkt met zwarte patronen, zullen de aandacht trekken en helpen een warme sfeer te creëren.

Laatste kleine simpele truc om op zijn plaats te zetten: hang een reeks spiegels aan de zonnigste muur van uw kamer. Design en efficiënt, deze oplossing is perfect om zoveel mogelijk licht te reflecteren.