Hoe richt u uw woonkamer in met een hoekbank?

Hoe richt u uw  woonkamer in met een hoekbank?


Comfortabel en stijlvol, de hoekbank is een sterk element in uw woonkamer. Hiermee kunt u een gezellige hoek creëren en wordt het gebruikt om de ruimtes af te bakenen als u een grote woonkamer heeft. Er is een groot aantal modellen, waarvan sommige modulair zijn en de mogelijkheid bieden om de chaise longue aan de linker of rechter kant van de hoofdstoel te verplaatsen. Hoe richt u uw woonkamer het beste in met de juiste hoekbank?

Plaats uw hoekbank tegen een muur, een klassieke en efficiënte indeling

Dit is de meest klassieke opstelling: de hoekbank wordt in de woonkamer tegen een muur geplaatst, meestal de grootste zijde, en de meridiaan wordt in de hoek van een kortere muur geplaatst.

De bank past zich aan de vorm van de kame, een ideale configuratie voor kleine ruimtes. Heel vaak wordt het meridiaangedeelte voor het televisiescherm geplaatst, waardoor het perfect comfort biedt om rustig naar uw films te kijken.

De hoekbank in het midden van de kamer, een designopstelling voor grote ruimtes

Als u een grote woonkamer heeft die bestaat uit de woonkamer, de eetkamer of zelfs de keuken, kunt u uw hoekbank in het midden van de kamer plaatsen om een luchtbel te creëren en een scheiding tussen de woonkamer en de slaapkamer te markeren bijvoorbeeld.

Omdat het zicht op de rugleuning van een hoekbank niet het meest esthetisch is, kunt u een opbergmeubel of planten langs de zitting plaatsen. Het meubelstuk mag de hoogte van de rugleuning van de bank niet overschrijden om de ogen te laten circuleren.

U kunt ook een vloerkleed aan de voet van uw hoekbank leggen om het afbakeningseffect te versterken.

Plaats uw hoekbank volgens de specifieke kenmerken en sterke punten van uw kamer

Of het nu gaat om pilaren, uitsparingen in de muur, trappen of een deur, elke kamer heeft beperkingen waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de ideale positie voor uw hoekbank.

Evenzo heeft elke kamer één of meerdere voordelen, of het nu gaat om een open haard of een grote erker met zicht op de tuin bijvoorbeeld. Waar traditioneel de hoekbank voor de televisie staat, kunt u er ook voor kiezen om lekker naar het groen of het haardvuur te kijken als u lekker zit. Het is aan u om na te denken over het uitzicht dat u wilt bewonderen!

Verwaarloos de circulatieruimte niet

De hoekbank heeft belangrijke afmetingen: hij neemt ruimte in een kamer in en mag het verkeer niet hinderen. Zorg ervoor dat u rond kunt lopen zonder gehinderd te worden in uw bewegingen.

De hoekbank mag het openen van een deur of het afdalen van een trap niet belemmeren.

Goed om te weten: idealiter moet het duidelijk zichtbaar zijn en naar u toe gericht zijn wanneer u de woonkamer binnenkomt. Zo wint uw kamer aan comfort en warmte.