Hoe zelf een fauteuil opnieuw bekleden?

Hoe zelf een fauteuil opnieuw bekleden?

De bekleding van je favoriete fauteuil is versleten maar je wilt de meubels niet wegdoen? U bent uw inrichting aan het vernieuwen, maar u wilt niet alle meubels kopen? Heb je op een rommelmarkt een zeldzame parel gevonden, maar een kleine opknapbeurt is niet overbodig? Er zijn veel redenen om een fauteuil opnieuw te bekleden. Hier zijn onze professionele tips om het zelf te doen!

Zorg voor de benodigde apparatuur om uw stoel te repareren

Om een fauteuil opnieuw te bekleden, heeft u de volgende materialen nodig:

  • zaden (kleine spijkers gebruikt in bekleding);
  • een ramponneau-hamer, die aan de ene kant als hamer wordt gebruikt en aan de andere kant als koevoet om zaden in te drijven of te extraheren;
  • Nagels voor bekleding van geborsteld aluminium;
  • een tang;
  • de nieuwe stof, bij voorkeur dik om slijtage te weerstaan.
  • een naaischaar.

Stap 1: verwijder de oude stof van je stoel

Begin met het verwijderen van de vlecht (strook stof onder de stoel) door eraan te trekken of gebruik de ramponneau-hamer om de nietjes of spijkers te verwijderen die eraan vastzitten. Doe hetzelfde voor de rugleuning, zitting en armleuningen.

Sommige fauteuils hebben geen vlechtwerk maar decoratieve spijkers. Je moet ze een voor een verwijderen met je ramponneau-hamer (met behulp van de koevoetzijde).

Verwijder alle nietjes, spijkers en zaden.

Stap 2: knip de nieuwe stof af

Na het nemen van de afmetingen van de rugleuning, zitting en armleuningen, knipt u de nieuwe stof met een schaar, waarbij u voor elk deel van de stoel een stuk knipt.

Voeg 20 cm toe voor de rugleuning en zitting en ongeveer 10 cm voor de armleuningen. Volg de inslag van de stof goed en zorg ervoor dat de patronen zijn uitgelijnd tussen de rugleuning en de zitting, vooral als het een gestreepte stof is.

Stap 3: bedek de verschillende delen van uw stoel

Begin met de stoel. Centreer het stuk stof op de stoel en verleng het zowel naar de zijkanten als naar de achterkant en voorkant van de stoel. Kantel je stof om het voorlopig vast te houden met behulp van de zaden en je ramponneau-hamer.

Ga verder met de armleuningen. Vouw aan de onderkant van de armleuningen de stof over de zitting zodat deze een rechte hoek vormt. Kantel de stof voorlopig. Open de stof met de schaar en vouw deze om de armleuningen.

Eindig met de stoel. Trek de stof van de bovenkant van de voorste rugleuning en richt deze, trek hem vervolgens naar beneden, wijs opnieuw en stel de bovenkant opnieuw af. Doe hetzelfde aan de zijkanten, voeg de afgeronde hoeken van de rugleuning toe en ga dan op dezelfde manier te werk voor de achterkant.

Stap 4: bevestig uw stof met bekledingsnagels

De spijkers moeten op de rand van de stof en het hout worden geplaatst. Ze moeten elkaar raken zonder elkaar te overlappen. Ga verder door elk zaadje een voor een te vervangen door een spijker. Ga op deze manier te werk rondom de zitting, rugleuning en armleuningen.

Uw stoel is nu opnieuw bekleed!