Hoe maakt u een witte bank schoon?

Hoe maakt u een witte bank schoon?

Een witte bank kiezen is nooit een makkelijke taak: als we vallen voor zijn elegantie en tijdloosheid, zijn we ook bang voor het onderhoud ervan. Wilt u voor de kleur wit gaan, maar maakt u uw zorgen over het rommelige uiterlijk? Heeft u al een witte bank, maar heeft u er een vervelende vlek op? Hier zijn enkele tips voor een ongerepte bank.

Witte leren bank, hoe onderhoud u hem?

In leer of stof, elke witte bank heeft zijn eigen onderhoudsinstructies. In het geval van een witte leren bank is het aan te raden om deze regelmatig schoon te maken, omdat het leer sneller vuil wordt dan de stof.

Voordat u de vlekken aanpakt, zijn er enkele voorzorgsmaatregelen die in acht moeten worden genomen. Maak uw witte leren bank niet schoon in een sopje: in tegenstelling tot wat men zou denken, is leer niet bestandig tegen natte reiniging. Het is een zeer kwetsbaar materiaal dat noch de schuurspons, noch de energetische wrijving waardeert. De vlekken kunt u het beste voorzichtig met katoen of een zachte doek deppen.

Gebruik de volgende producten om uw bank en uw witte leren bank schoon te maken (test vooraf altijd op een kleine onopvallende plek):

  • Reinigingsmelk of babylotion: alcoholvrij, tast het leer niet aan. Voeg een druppel witte azijn toe aan uw katoenen doek en dep voorzichtig. Poets met een zachte doek als de plek droog is.
  • Glycerine, die u in zeep vindt, idealiter zonder parfum, of puur in apotheken. Breng het aan op een vochtige doek, dep deze doek voorzichtig op de vlek, spoel en wring de doek uit en wrijf het opnieuw over het aangetaste gebied. Veeg af met een droge doek.
  • Voor algemeen en regelmatig onderhoud strooit u wekelijks talkpoeder op uw witte leren bank. Masseer met de vlakke hand, laat een uur intrekken en veeg met een zachte doek in cirkelvormige bewegingen.

Uw bank in witte stof schoonmaken.

Als uw bank in witte stof kan worden verwijderd, kan een snelle draai in de machine - wees voorzichtig, niet alle hoezen zijn machineveilig, vergeet niet het etiket te controleren - of naar de stomerij voor de hardste vlekken het probleem oplossen.

Geen paniek als het niet kan worden verwijderd! Er zijn hele eenvoudige oplossingen hiervoor, mits u enkele voorzorgsmaatregelen in acht neemt.

  • Begin met het stofzuigen van uw bank. Stof, vooral op witte stof, laat sporen na.
  • Gebruik niet te veel water: de bekleding mag nooit helemaal uitdrogen en uiteindelijk gaan schimmelen.
  • Maak zelfs voor een enkele vlek de hele stoel schoon om halo's te voorkomen.
  • Test de vlekverwijderaar op een kleine, onzichtbare plek.

We raden aan om sodakristallen te gebruiken om uw bank in witte stof schoon te maken. Ze zijn verkrijgbaar in supermarkten en biologische winkels en zijn ongelooflijk effectief.

Trek een paar handschoenen aan en giet het equivalent van een kopje frisdrankkristallen in een kom, die u verdunt in heet water. Doorweek een spons en wrijf voorzichtig over de vlekken. Als er kans is op verkleuring bij gekleurde stoffen, geen probleem voor een witte bank. U zult zelfs met het blote oog de vlekjes kunnen zien wegsmelten!