Hoe kiest u uw tv-meubel?

Hoe kiest u uw tv-meubel?

De keuze van een tv-meubel hangt af van verschillende criteria's: de locatie, de bruikbaarheid met verschillende opbergelementen en natuurlijk het ontwerp. In veel woningen is de woonkamer georganiseerd rond de televisie: dit meubelstuk moet dus passen bij de aankleding en indeling van uw kamer.

Denk goed na over de locatie van uw televisie

Om het juiste model met de juiste afmetingen te kiezen, moet met verschillende parameters rekening worden gehouden:

  • De afstand tussen uw stoelen en uw televisiescherm: fauteuils en banken moeten normaal gesproken tussen 2 en 5 meter van uw scherm worden geplaatst.
  • De hoogte van uw stoelen: uw blik moet de helft van uw scherm reiken als u zit.
  • De locatie van uw televisie ten opzichte van de ramen: uw beeldscherm mag niet voor uw ramen komen te staan, anders heeft u last van reflecties.
  • Uw zithouding: vermijd het draaien van uw nek om tv te kijken!
  • Verkeer rond uw salontafel: het is aan te raden om minimaal één meter ruimte te laten tussen uw salontafel en uw tv-meubel.

Aan de hand van deze eerste elementen heeft u al een beter beeld van de ideale afmetingen van uw tv-meubel.

Kies voor een praktisch tv-meubel

de doos, de spelconsole, de dvd-speler, de joysticks, de afstandsbedieningen, de boeken, de decoratieve voorwerpen… Uw tv-meubel moet voldoende opbergruimte hebben. Niches, deuren, planken, lades: de structuur van de kast moet zich aanpassen aan de plaats die u uw televisie geeft.

Met schuifpanelen kan het worden verborgen wanneer het niet wordt gebruikt, terwijl planken u de flexibiliteit geven om uw dvd-collectie te laten zien en uw scherm te laten zien. De lades zijn erg praktisch voor het opbergen van hendels en afstandsbedieningen.

Wat u ook kiest, elk detail is belangrijk!

Match uw tv-meubel met uw interieur

Vintage, industrieel, modern, Scandinavisch: kies de stijl die het beste past bij de inrichting van uw woonkamer.

De keuze van kleuren, materialen en afwerkingen, laat niets aan toeval over! Als u op een zolder woont, is een meubelstuk van metaal en hout perfect. In een retro-chic interieur zullen de lijnen uit de jaren 50 karakter geven aan uw woonkamer. Houd u meer van een moderne sfeer, kies dan voor een strak design en zwart of wit gelakt hout.

Voor een meer harmonieuze weergave is het aan te raden om een tv-meubel te kiezen die langer is dan uw televisie. Profiteer van de zijvakken om decoratieve elementen te plaatsen! Het is ook mogelijk om uw scherm in uw bibliotheek te integreren: een groot paneel, planken vol boeken, schuifdeuren om de televisie te verbergen als u vrienden komen eten, en voila!