Niet-overeenkomende stoelen: hoe ze te matchen?

Niet-overeenkomende stoelen: hoe ze te matchen?


Stoelen zijn praktisch in een interieur, u moet natuurlijk wel aan tafel kunnen zitten. Maar afgezien van het praktische aspect, brengen ze ook een vleugje decoratie in de kamer. Omdat de nieuwe trend is om de designstoelen die deel uitmaken van uw interieur niet bij elkaar te passen, gaan we u enkele tips geven om ervoor te zorgen dat uw keuze om uw stoelen niet bij elkaar te laten passen in elegantie en verfijning blijft zonder een fout te maken.



Waarom passen deze stoelen niet bij elkaar?

 

Het niet matchen van stoelen is in de eerste plaats een goede manier om de trend bij te houden. Het blijkt dat het tijdloos blijft en ideaal om uw huis mee in te richten. Met niet-overeenkomende stoelen kunt u ook geld besparen op het decoratiebudget dat u heeft. Door deze manier van decoreren te gebruiken, kunt u zich inderdaad aan een krap budget houden of een vooraf vastgesteld budget verlagen. Door deze truc te gebruiken, kunt u eenvoudig designstoelen - die soms erg duur zijn - combineren met meer gewone of zelfs gerecyclede stoelen.

Door uw stoelen niet bij elkaar te laten passen, kunt u uw interieur ook naar eigen inzicht aanpassen. Als u doe-het-zelf leuk vindt, is uw fantasie de enige beperking en kan niets u stoppen. Het geheel blijft toch een rode draad houden zodat de versiering niet geheel onsamenhangend is. Dat zou een misstap zijn.

 

Een paar tips om ervoor te zorgen dat u niets mist

 

Beginners in interieurontwerp moeten op hun hoede zijn, want mismatching stelt u in staat uw interieur in uw imago te plaatsen, maar het kan het ook behoorlijk inconsistent maken.

U kunt bijvoorbeeld dezelfde kleuren en verschillende modellen gebruiken. Zo komt uw interieur levendiger en kleurrijker over zonder het risico te lopen dat de keuze van het model een probleem vormt. In dezelfde geest kunt u ook maar één stoel van een andere kleur plaatsen. In dit geval vormt het het middelpunt van uw interieurdecoratie.

Om een bepaalde consistentie te behouden en tegelijkertijd een vleugje waanzin toe te voegen, kunt u verschillende kleuren kiezen, maar hetzelfde model. Houd u niet in, met of zonder armleuningen, verschillende vormen, de keuze is enorm, het is aan u om degene te kiezen die bij uw past en die op natuurlijke wijze in uw interieur lijkt te zijn ingebed door een vleugje fantasie te brengen.

Voor het idee van de rode draad, kunt u ervoor kiezen om een thema te nemen en al uw interieur in de kamer dit thema geven. In dit geval kunt u stoelen van dezelfde stijl gebruiken terwijl ze van verschillende modellen zijn. Kleur kan ook variëren.

Bent u in de stemming voor designer en heeft u vertrouwen in uzelf, ga er dan voor en kies stoelen die allemaal van elkaar verschillen, in kleur, stijl, materialen (bijvoorbeeld barkrukken met hoge stoelen). Zo kan elk element van uw decoratie een ontdekking worden en uw interieur helemaal uniek maken. Laat de ziel van de grote binnenhuisarchitect in u zich uiten en u verblinden en uw gasten verblinden die het niet zullen geloven. Waar wacht u op? Trakteer uzelf!