Waarom roesten mijn bestek in de vaatwasser?

Waarom roesten mijn bestek in de vaatwasser?


Onlangs is het u wellicht opgevallen dat uw bestek kleine sporen vertoont die erg op roest lijken. Dit fenomeen is niet ongebruikelijk en kan om verschillende redenen optreden. Wij bieden u verschillende tips om dit probleem te verhelpen en dag in dag uit voor uw bestek te zorgen.

Verwijder etensresten voordat het de vaatwasser in gaat

Uw bestek, dat enkele uren of zelfs dagen in de vaatwasser is geplaatst voordat u het schoonmaakt, kan last hebben van zuuraanvallen door voedselresten. Sommige zijn zelfs bijzonder zout en / of zuur en kunnen het metaaloppervlak aantasten.

Zorg ervoor dat u uw bestek goed afspoelt om de grootste resten te verwijderen, voordat u het in de vaatwasmachine plaatst.

Uw bestek is niet geschikt voor dit soort wasgoed

Wat als uw bestek gewoon niet in de vaatwasser kan? Dit kan gebeuren met bestek van roestvrij staal van gemiddelde kwaliteit, dat na verloop van tijd niet bestandig is. Zorg ervoor dat uw bestek vaatwasmachinebestendig is door de voorkeur te geven aan austenitisch roestvrij staal, dat niet roest (in tegenstelling tot ferritisch roestvrij staal).

Pas op voor spoelzout

Als u spoelzout in uw vaatwasser doet, zorg er dan voor dat het leeg is of pas op dat u geen zout op uw bestek giet. Zeer schurend, het kan verantwoordelijk zijn voor het verschijnen van roest.

Uw bestek is niet goed in de vaatwasser geplaatst

Als u zowel stalen bestek als zilveren bestek in uw vaatwasserrekken plaatst, kunnen ze elkaar raken. Bij contact tussen deze twee materialen kan roest ontstaan. Zorg ervoor dat u ze uit elkaar haalt.

Houd er ook rekening mee dat uw water roest kan veroorzaken. Denk eraan om bij elke wasbeurt regenererend zout te gebruiken.