Welke stijl voor mijn salontafel?

Welke stijl voor mijn salontafel?

Onmisbaar meubelstuk voor de eetkamer of woonkamer, de salontafel is nu bijna tot in het oneindige verkrijgbaar. Er zijn net zoveel modellen als er soorten interieurdesigns zijn en het is niet altijd gemakkelijk om de juiste keuze te maken. Om de stijl te vinden die het meest geschikt is voor uw toekomstige meubelstuk, volgen hier enkele praktische tips.

Metaal: de industriële stijl is gemakkelijk aan te passen

Tijdloze, industriële decoratie maakt het mogelijk om te kiezen voor robuuste modellen die het voordeel hebben dat ze vrij gemakkelijk in alle decoratiestijlen kunnen worden geïntegreerd. Let echter wel op de lichtsterkte en de ruimte die u hebt.

Deze metalen tafels zijn meer geschikt voor lichte ruimtes, met meerdere openingen naar buiten, maar ook voor grote ruimtes. Het is de ideale salontafel voor een loftsfeer.

De wijzere houten salontafel

Alom geprezen om zijn veelzijdigheid, de houten tafel is er in verschillende stijlen en kleuren, maar blijft een veilige gok. Of het nu wit of gebeitst hout is, het past moeiteloos in uw interieur, ongeacht de vorm.

Hij is groot van formaat, past zich aan een warme decoratie aan en gaat vergezeld van een dik tapijt. terwijl als hij kleiner is, zal hij discreet kunnen zijn en de schijnwerpers op bijvoorbeeld uw hoekbank laten vallen.

Volkomen moderne salontafels

Aarzel niet om de kaart van de moderne en gemakkelijke salontafel te spelen. U kunt kiezen voor een felle kleur, een vierkant of ovaal formaat, of waarom niet, nesttafels. Kunststof, hout, steen, glas: alle materialen zijn mogelijk.

De meeste van deze modellen hebben het voordeel dat ze gemakkelijk te onderhouden zijn en dat ze zich even goed aanpassen aan een zeer klassiek interieur, zowel contrasteren als een resoluut designdecoratie.